BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

15 november 2015 door Stefanie 10 Reacties

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!Precies een jaar geleden zat ik nu met rode wangen van opwinding en de adrenaline die door mijn lijf gierde aan de eettafel. Zenuwachtig zoals een klein kind zich voelt met Sinterklaas of zijn/haar verjaardag. Gespannen voor het onbekende, want hoe reageren mensen en wat vinden ze er van? Het is vandaag precies een jaar geleden dat Little Spoon live ging. Dat ik op het wereld wijde web mijn stukje verkreeg waar ik recepten, leuke plekken en mijn leven deel met iedereen die dat maar wil lezen. Vandaag bestaat Little Spoon 1 jaar!

Hysterisch

Wauw, een jaar alweer. Wat is de tijd gevlogen, maar wat herinner ik me dat moment nog goed. Dat ik mijn eerste blogpost deelde om mijn net opgerichte Facebook pagina. Ik vond het zo spannend allemaal. De hele dag heb ik achter mijn laptop gebivakkeerd om maar te kijken wat er gebeurde. Toen ik direct die dag al honderd likes haalde was ik helemaal hysterisch. Dat snap je wel. Het eerste jaar is voorbij. Ik vertel je, het was een bewogen jaar. Als je mij vorig jaar op die bewuste zaterdag 15 november had verteld dat ik mijn baan had opgezegd, had ik je met opgetrokken wenkbrauwen aangekeken. Je baan opzeggen om je hart te volgen. Niet per se omdat ik dat zo’n gekke gedachte vond, maar dat ik nooit van mezelf verwacht had dat ik voor onzekerheid zou kiezen. Onzekerheid die wel komt met mijn eigen geluk. Tja en wat is er dan gek aan zo’n keus? Ook heb ik zoveel beleefd, toffe mensen leren kennen en vooral heel veel en lekker gegeten.

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

Mislukte botercrème

Vandaag een kleine terugblik op mijn eerste jaar als blogger en een recept voor een feestelijke laagjestaart die ik samen met vriendinnetje Loets bakte. Jeetje wat was het een klus om die taart te maken. Wie weet dat een pro bakker er iets minder lang mee bezig is, maar bij ons duurde het wel vijf uur om tot dit resultaat te komen. Wij zijn meer van het koken en dan vooral op gevoel. Beetje van dit en een beetje van dat. Bij een taart gaat dat niet helemaal op. De botercrème mislukte eerst. De boter schoot in de schift. Nadat we onze trukendoos opende om die schift eruit te krijgen werd de crème geel. Niet echt een handige kleur als je er roze kleurstof door wil doen. Wie weet voor een oranje taart leuk. Eind goed al goed, want met het uiteindelijke plaatje waren we meer dan tevreden. Wat een beauty hè? Voor we overgaan tot het recept, eerst even mijn kleine terugblik. Zomaar een greep uit een hoop mooie momenten en fijne dingen.

Ja, ik wil!

Het mooiste moment dat jaar was natuurlijk de dag dat ik trouwde met mijn grote liefde. Wat was het bijzonder en geweldig. Zo genoten.

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar! Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar! Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

Guilty pleasures

En bij een bruiloft hoort natuurlijk ook een vrijgezellenfeest. Al weken was ik aan het puzzelen en iedereen aan het uithoren. De puzzelstukjes wilden niet passen, dus uiteindelijk was het toch een grote verrassing toen ik overvallen werd om met acht lieve vriendinnen en één lief vriendje naar Amsterdam te gaan. Varen door de grachten met wijn en hapjes. Oké heel veel wijn. Ongeveer al mijn guilty pleasures kwamen voorbij. Dansen en keihard meezingen op de boot met het zonnetje op ons hoofd. We sliepen in een tof grachtenpand, aten bij Fa. Speijkervet, dronken cocktails en hadden zoveel lol. Mega tof weekend.

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar! Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!
Dit waren mijn persoonlijke highlights maar ook met Little Spoon maakte ik een hoop mee. Zo mocht ik koken in een professionele keuken. Een hele dag hielp ik Thijs, eigenaar en chefkok van Meliefste in Wolphaartsdijk. Tof om te doen. Ik mocht ook van alles proeven en we gingen naar buiten om in het wild allerlei kruiden en eetbare bloemetjes te plukken.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteIk ontving de uitnodiging om plaats te nemen in de jury van Slag op de Schelde. Wat een eer! Samen met allemaal professionals beoordeelde ik gerechten en de bijpassende drankjes. Een dag om nooit meer te vergeten.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde

Sinds juli behoor ik tot het groepje foodbloggrs van VROUW.nl. Zo bijzonder vond ik dat. Dit was mijn eerste recept wat op VROUW werd gepubliceerd.

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijnOm dit goede nieuws te vieren, aten ik en mijn schatje bij pop-up restaurant de Timmerfabriek in Vlissingen. Negen gangen, met bijpassende wijnen. Ongelofelijk lekker. Zelfs zo, dat we het laatste weekend van het pop-up restaurant nog een keer genoten van al het lekkers daar.

Pop-up restaurant Timmerfabriek in Vlissingen Pop-up restaurant Timmerfabriek in VlissingenOok besloot ik het eerste jaar van Little Spoon mijn droom achterna te gaan. Op 1 februari stopte ik met mijn baan als account manager en sinds 5 oktober dit jaar is Little Spoon een bedrijf. Oh zo spannend allemaal maar de beste beslissing ooit. Op trouwen met mijn grote liefde na ;-).

Little Spoon: living the dream
En het meest bijzonder zijn jullie! Mijn lezers! Dankzij jullie ben ik waar ik nu ben en dat is gewoon echt bijzonder. Het is zo gaaf om te zien dat jullie mijn blogs lezen, mijn recepten koken en mij volgen op social media. Duizend maal dank hiervoor en een dikke kus!

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

Wat het komende jaar me brengt weet ik niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het geweldig wordt.

Liefs, Stefanie

Feestelijke laagjestaart
Voor 1 taart

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

Dit zit in de witte chocoladecake:

  • ¾ cup roomboter
  • 1 ½ cup suiker
  • 6 eidooiers
  • Het merg van één vanillestokje
  • 3 cups bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder, gezeefd
  • Snuf zout
  • 2 repen witte chocolade
  • 1 ¼ cup melk

Dit zit in de botercrème:

  • 750 gram poedersuiker, gezeefd
  • 375 gram ongezouten roomboter
  • 8 eetlepels water
  • Kleurstof, ik kocht roze kleurstof bij Xenos
  • Gekleurde hagelslag, ik gebruikt versiering van Dr. Oetker

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine
  • Bakblik met bakpapier of drie kleine ronde springvormen
  • Spatel

Zo maak je de witte chocoladecake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer af en toe door.
  3. Doe alle droge ingrediënten samen in een kom en zet weg.
  4. Schep de boter in de kom van je keukenmachine en klop luchtig.
  5. Voeg de suiker toe en mix tot een fluffy geheel.
  6. Laat de keukenmachine op medium snelheid draaien en voeg de eidooiers, vanille en de gesmolten witte chocolade toe.
  7. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je de droge ingrediënten en melk in drie keer toe. Laat draaien tot alles goed is gemixt.
  8. De cake kan je op twee manieren bakken. Wij hebben het beslag verdeeld over een grote bakplaat en deze ongeveer 20 tot 25 minuten gebakken. Licht laten afkoelen en dan met een ronde uitsteekvorm vijf cakes uit steken. Optie twee is kleine springvormen in te vetten en te vullen. Aan drie vormen heb je dan voldoende. Je bakt twee dikke cakes en één dunne 20 tot 25 minuten. De twee dikke cakes snij je, als ze afgekoeld zijn, horizontaal door midden. De eerste manier vond ik het makkelijkste.

Zo maak je de botercrème:

  1. Mix de boter op kamertemperatuur in een kom.
  2. Voeg de poedersuiker en het water toe en mix tot een mooie gladde en glanzende botercrème.
  3. Als je net als ik de taart een kleurtje geeft, voeg je nu de kleurstof toe. Net zoveel tot de crème de gewenste kleur bereikt.

Zo maak je de feestelijke laagjestaart:

  1. Leg de eerste laag cake op een taartvorm en besmeer met een laag botercrème. Herhaal dit tot je alle lagen gebruikt hebt. Smeer de bovenste laag in met wat extra botercrème en besmeer ook de zijkant van de taart tot alles bedekt is met een mooie roze laag.
  2. Nu is het tijd om te taart te versieren. Doe dit op de manier die jij het leukst of lekkerste vindt. Ik heb gekozen voor gekleurde hagelslag bovenop en aan de onderkant van de taart.
  3. Zet de taart nu zeker een uur in de koelkast om op te stijven.
TIP! Het is ook leuk om de gekleurde hagel door het beslag te kloppen. Maakt de taart nog feestelijker!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Feestelijke laagjestaart // Little Spoon 1 jaar!

Dit vind je misschien ook leuk

  • Perentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffiePerentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffie
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vierenKokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren
  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: feest, taart, witte chocolade, zoet

« Gehaktbrood
Marokkaanse harira »

Reacties

  1. Anne zegt

    15 november 2015 om 15:21

    Wat een mooi verhaal! zou d’r emotioneel van worden.. Een verhaal om trots te zijn lieve Stef!
    Gefeliciteerd en een dikke Kus An

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 november 2015 om 15:22

      Wat lief lieve An. Daar word ik dan weer emo van. Kus <3

      Beantwoorden
  2. Maurice Boendermaker zegt

    15 november 2015 om 17:41

    Wow! Wat een jaar!
    Zo mooi dat je je droom achterna bent gegaan!
    Geniet vandaag dubbel en dwars!
    Trots op je!
    Xxx Maus

    Beantwoorden
    • Maurice Boendermaker zegt

      15 november 2015 om 17:42

      ?droom?

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        18 november 2015 om 09:06

        Lief! Dank je wel. Dikke kus Step

        Beantwoorden
  3. Eveline zegt

    16 november 2015 om 11:15

    Zo mooi om te lezen en super wat je tot nu toe allemaal gedaan en bereikt hebt!!
    Enne die taart…. jammie, maar ik geloof niet dat ik daar geschikt voor ben ‘m te maken ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 november 2015 om 09:20

      Dank je lieve Eef. Haha die taart is een klus op zich.

      Beantwoorden
  4. Caroline Piek zegt

    21 juni 2016 om 18:54

    Hoi!

    Ik wil graag maar drie dunne laagjes bakken en wil liever geen taarten doormidden snijden of uitsteken. Ik wil dus gewoon drie dunne taartjes bakken in een springvorm van 18 cm. Zal ik dan de helft van het beslag nemen? Ik hoor graag van je.

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 juni 2016 om 10:49

      Hoi Caroline, ik denk dat je met de helft van het beslag goed zit. Ik had zes dunne bodems, maar uitgestoken, dus best wat cake is verloren gegaan. Ben benieuwd naar het eindresultaat! Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
      • Caroline Piek zegt

        23 juni 2016 om 13:22

        Oke dankje! Ik laat nog wel weten hoe het is afgelopen.

        Groeten, Caroline

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok