BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Laurieraardappeltjes uit de oven

27 oktober 2015 door Stefanie 4 Reacties

Laurieraardappeltjes uit de ovenKoken met een lege maag is zoiets als boodschappen doen voor je gegeten hebt. Nu is het vrij logisch dat je kookt rond etenstijd en je dan ook meestal trek hebt. Of als je dat nog niet hebt, wel krijgt als je kookt. Negen van de tien keer kook ik. Mijn schatje kan ook lekker koken, maar goed het is nu eenmaal mijn hobby. Voor ik verder ga is het misschien wel leuk om te vertellen dat Ruub toen wij net samen waren iets meer moeite had met koken. Inmiddels is een recept volgen of improviseren echt geen probleem meer. Daar ben ik natuurlijk ook super trots op.

Non-stop snoepen

Zelf koken heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld dat je alles maakt zoals jij dat wil, smaken toevoegt waar jij zin in hebt. Nu komt het belangrijkste voordeel, proeven en een beetje snoepen uit de pan kan. Soms non-stop in mijn geval. Vooral bij aardappelpuree. Volgens mij vertelde ik dit al eerder, maar het is zelfs een keer voorgekomen dat ik zoveel kleine lepeltjes uit de pan puree schepte dat we tijdens het eten nog net genoeg hadden voor twee personen. Weet je, ik doe dit ook onder het mom van alles goed proeven en de smaken optimaliseren. Koken is proeven zeggen topkoks toch? Dat doe ik. Heel graag en af en toe iets te goed.

Laurieraardappeltjes uit de ovenLaatst was ik alleen met het eten. In de koelkast lag nog een stuk verse braadworst van Livar. Heerlijk op smaak gebracht met salie en witte wijn. Die worst moest dus op. Ik zat behoorlijk in twijfel. Wat ga ik doen? Gemak? En iets bestellen? Uiteindelijk besloot ik om gewoon te koken en iets heel lekkers te maken. Op de fiets richting de supermarkt passeerde ik eerst nog Domino’s. Die platte Italian pizza’s vind ik echt best wel lekker. De lekkerste frietjes van Vlissingen waren ook behoorlijk dichtbij, maar toch ging ik voor pasta met aubergine, cherrytomaatjes uit blik en heel veel mozzarella. Terwijl ik kookte, bakte ik ook nog de worst. Ik haalde hem uit het vel, want sneller klaar. De aubergine had wel even nodig en de worst was sneller klaar dan ik verwachtte. Af en toe prikte ik een klein stukje uit de pan. Nou, nog één stukje, de rest is voor bij de pasta. Ik kon me alleen gewoon niet inhouden. Al staand, leunend tegen het aanrecht, at ik de hele pan verse worst leeg. Ik likte nog net de pan niet uit. Dat was vooral om die gewoon nog gloeiend heet was. Zo gaat dat ook met koekjesdeeg. Als ik koekjes bak maar ik standaard al iets meer deeg.

Laurier

Noem me gulzig, noem me een vreetzak, dat maakt niet uit, want ik ben me er behoorlijk van bewust. Ik vermoed dat je ook last van mijn gulzige probleem krijgt als je deze verrukkelijke aardappeltjes maakt. Het is al een tijdje geleden dat ik ze maakte. De biologische winkel in Vlissingen heeft altijd hele mooie kookboeken liggen. Zo ook die van het Forest Feast kookboek van Erin Gleeson. Bijna kwijlend bladerde ik het boek door. Wauw, hele mooie foto’s en heerlijke gerechten. Puur, eenvoundig en kleurrijk. Als ik ooit een kookboek maak, dan vind ik dit een hele mooie stijl. Mijn oog viel op direct deze aardappels en rode ui in hele dunne plakjes. Op smaak gebracht met verse laurier, knoflook en lekker veel olijfolie. De smaak vind ik herfstigachtig. Dat komt denk ik omdat ik laurier associeer met stoofpotten. De plakjes aardappel worden een beetje knapperig en smaken zo lekker. Terwijl deze schaal in de oven zat, ging regelmatig de ovendeur open om er een plakje uit te vissen. Niet te veel natuurlijk, want dat val wel echt op. De plakjes vallen namelijk om als dominostenen als ze niet meer strak tegen elkaar aan leunen.

Het snijden kost even tijd, maar de smaak maakt dit ruimschoots toe. En hoe mooi ziet het er uit? Wauw hè? Ik vind het bijna een kunstwerk. Ben je benieuwd naar het boek? Je bestelt hem hier. Echt de moeite waard.

[bol_product_links block_id=”bol_562f14914f158_selected-products” products=”9200000022412467″ name=”Het Forest Feast Kookboek” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Laurieraardappeltjes
Porties

Laurieraardappeltjes uit de oven

Dit zit erin:

  • 1 grote zoete aardappel, gewassen en in dunne plakjes
  • 5 of 6 aardappels, ik gebruik Frieslanders, gewassen en in dunne plakjes
  • 3 rode uien, in dunne plakjes
  • 10 verse of 15 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper en grof zout

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal of een braadslede

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Vet je ovenschaal in met olijfolie.
  3. Leg de plakjes zoete aardappel, gewone aardappel en rode ui om en om in de ovenschaal.
  4. Schuif hier de laurierblaadjes tussen.
  5. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en de fijngehakte knoflook.
  6. Bak ongeveer een uur in de oven tot de plakjes zacht zijn, maar nog wel bite hebben en de uiteinden knapperig zijn.
TIP! Dit is ook heerlijk met plakjes Roseval aardappel, witte ui en courgette. Varieer zoals jij lekker vindt!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Laurieraardappeltjes uit de oven

Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraitaSamosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita
  • Een fantastische vistaartEen fantastische vistaart
  • Pickles van rode uiPickles van rode ui
  • Stoofvlees met Leffe BruinStoofvlees met Leffe Bruin

Te vinden onder:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags:aardappel, laurier, ovenschotel, rode ui, zoete aardappel

« Bospaddestoelensoep
Homemade granola »

Reacties

  1. Eveline zegt

    27 oktober 2015 at 14:03

    Ziet er echt heel lekker uit! Wat eet je er verder nog bij?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      28 oktober 2015 at 08:39

      Thanks Eefje! Lekker met gestoomde broccoli en gebakken kippendijen. xx

      Beantwoorden
  2. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    28 oktober 2015 at 10:45

    Wauw, zo mooi! De kleuren doen eten ;)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 november 2015 at 19:20

      Echt hè? Als iets er mooi uit ziet smaakt het ook nog eens lekkerder!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon