BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gin tonic met een vleugje Zeeland

18 april 2015 door Stefanie 4 Reacties

Gin Tonic met een vleugje ZeelandSinds ik vorig jaar in het pop-up restaurant van de Gastrovan mijn eerste gin tonic proefde ben ik hooked. Wees gerust, niet hooked in de zin van elke dag, maar gewoon af en toe wanneer er zo’n ik drink een cocktail momentje is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een G&T altijd behoorlijk oubollig vond. Tonic is ook niet echt iets wat de jongere generatie drinkt. Ik kan me nog geen goed een herinneren dat vriendin An en ik een keer brak na een nachtje feesten op het terras zaten. Zij bestelde een tonic en daar hebben we allebei zo om moeten lachen. Dat bestel je toch niet? Vast een gevalletje daar moest je bij zijn of blame it on the alcohol ;-)

Inmiddels zijn G&T’s hip and happening. Elke horecatent die een beetje met zijn tijd meegaat heeft wel een paar varianten op de kaart staan. Het stof is er afgeblazen en inmiddels is het mixdrankje ongekend populair. In 2014 was G&T het drankje van de zomer en die trend zet zich verder door. Een G&T mag dan wel helemaal van nu zijn, maar dat is voor mij niet de belangrijkste reden om hem te drinken. Een G&T is lekker en veelzijdig. Met ontelbare soorten gin en minstens zoveel soorten tonic zit er altijd wel een mix tussen die jij lekker vindt. Worden de traditionelere G&T’s nog gegarneerd met komkommer of citroen, tegenwoordig wordt er volop geëxperimenteerd om de juiste garnering bij een gin te vinden. Je moet niet gek staan te kijken van stukjes kurkuma, kardemompeulen of een takje rozemarijn in je G&T.

Gin Tonic met een vleugje ZeelandToen ik bij Lekker Zeeland voorstelde om een artikel te schrijven over G&T werd dat goed ontvangen, maar ik moest er wel een Zeeuwse draai aangeven. Leuke uitdaging leek me zo. De specialist op G&T gebied is voor mij Reinoud van Brasserie Jong. Het begon als een uitgelopen hobby van Reinoud. Inmiddels kun je bij Jong terecht voor een groot assortiment G&T’s. Ik schakelde hem in om mee te denken over een Zeeuwse variant van de hippe cocktail. Hij vroeg op zijn beurt weer Martijn van Café Soif in Vlissingen om hulp. Ook bij Café Soif in Vlissingen kun je nippen aan een G&T. De heren zijn aan het mixen geslagen en op een zondagmiddag zijn we gaan proeven. Ik kan me echt slechtere zondagmiddagbestedingen bedenken hoor.

Als je aan Zeeland denkt, denk je aan de zee, dus waarom geen zeekraal en een oester in je G&T? Het klinkt misschien een beetje gek, maar echt, het is zo lekker. De oester tintelt een beetje op je tong door de tonic. De heren gebruiken een Tides Gin, waar zeekraal in is verwerkt, en een mediterraanse tonic. Gegarneerd met zeekraal en een platte Zeeuwse oester. Deze G&T niet alleen heerlijk als aperitief maar ook in combinatie met een plateau fruits de mer is dit genieten.

SONY DSCGin tonic met een vleugje Zeeland
Voor 1 glas

Dit zit erin:
1 deel Tides gin (30-mililiter)
3 delen Fever Tree Mediterranean tonic
Ijsblokjes
Citroenschilletjes
Zeekraal
1 oester
Mesheft, als roerstaaf
Groot wijnglas of een copa glas

Zo maak je het:
Vul een groot wijn glas met ijsblokjes en schenk hier 1 deel Tides Gin in. Voeg de citroenschilletjes en zeekraal toe.

Schenk drie delen Fever Tree Mediterranean tonic in het glas. Roer, zodat alles zich goed vermengd. Leg de oester bovenop de ijsblokjes en steek een mesheft in het glas dat dienst doet als roerstaaf.

Tip! Eet bij deze G&T oesters, mesheften en andere schelpjes uit de zee. Fantastische combinatie.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Gin Tonic met een vleugje Zeeland

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraalPasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal
  • Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputtenOesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten
  • 2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes
  • 10 x oesters eten in Zeeland10 x oesters eten in Zeeland

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: cocktail, gin tonic, oesters, zeekraal, zeeland

« Weekend weg in eigen provincie: Walcheren
Tropische havermout »

Reacties

  1. Nele zegt

    18 april 2015 om 09:37

    Ik haat de smaak van gin ! Veel te bitter – en dan nog op zijn Zeeuws .. Not for me. Wel leuk artikel en dito foto’s. TY for sharing

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      18 april 2015 om 10:51

      Haha dat is duidelijk! Gelukkig vond je het artikel leuker ;-)

      Beantwoorden
  2. Amelie zegt

    19 april 2015 om 19:12

    Mmm, tonic (ook zonder gin

    Beantwoorden
  3. Babs zegt

    22 april 2015 om 21:51

    Ik ben helemaal verliefd op Gin/Tonic maar deze lijkt me echt heel apart! Maar waarom ook niet? Ik ga het zeker een keer proberen en dan laat ik het je weten.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok