BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Slome tomaten uit de oven

19 februari 2015 door Stefanie 12 Reacties

SONY DSC

Deze slome tomaten zijn ware gerecht opleukers. Je kunt ze een beetje vergelijken met zongedroogde tomaatjes, maar dan echt veel lekkerder. Zongedroogde tomaten uit een potje vind ik vaak een bepaalde bijsmaak hebben, of misschien is het wel de nasmaak, waar ik niet echt heel erg fan van ben. Ik heb nog nooit zelf zongedroogde tomaten gemaakt, maar nu dus wel slome tomaten. Slome tomaten zijn tomaten die op een hele lage stand in de oven garen. Niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Oventijd wel te verstaan.

Slome tomaten uit de oven Slome tomaten uit de oven

Ik heb voor het eerst slome tomaten gegeten bij mijn tante Ineke. Jammer genoeg kan ik niet meer het recept aan haar vragen, omdat ze al heel wat jaar geleden is overleden. Ik weet nog wel dat de slome tomaten ongelooflijk lekker waren. Super knoffie, wat naturlijk altijd al fantastisch is en met veel groene kruiden. Wat ik ook weet is dat ze Little Spoon en alles er rond, echt fantastisch had gevonden. Ruim 10 jaar geleden las zij al de Elle Eten en de Tip Culinair. Die laatste is de voorloper van Delicious. We aten bij haar heerlijke risotto met paddenstoelen, rucola uit eigen tuin en zelf geplukte zeekraal. Ze was net als ik, gek op lekker eten en uitgebreid koken.

Deze slome tomaten kun je eten door een salade met linzen en feta, of wat dacht je van door je pasta of couscous? Een boterham met geitenkaas en die slome tomaten er bovenop of er naast is ook verrukkelijk. Zo zie je, je kunt er alle kanten mee op. Echt de moeite waard om het eens te proberen.

Slome tomaten uit de oven

Dit zit erin:
12 kleine tomaten, bijvoorbeeld Tasty Tom van AH of minismaaktomaatjes van Lidl, gehalveerd
Een paar takjes tijm
2 teentjes knoflook, gehalveerd maar nog wel in de schil
Scheut olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed een ovenschaal met wat bakpapier en besprenkel hem met een beetje olijfolie. Leg nu de tomaten in de ovenschaal. Schenk nog wat olijfolie over de tomaten en verdeel nu de tijm eroverheen. Breng de tomaten op smaak met peper en zout en verdeel de knoflook tussen de tomaten.

Zet de ovenschaal met de tomaten voor minimaal 60 minuten in de oven. Ik vind ze na 60 minuten al heerlijk. Wil je de tomaten die nog iets verder zijn doorgegaard? Laat ze dan nog wat langer in de oven.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

SONY DSC

Dit vind je misschien ook leuk

  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • 2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes
  • Snelle pittige komkommer kimchiSnelle pittige komkommer kimchi

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: bijgerecht, knoflook, tijm, tomaat

« Verrassend nieuw assortiment van Albert Heijn #verrassendAH
De Bakkerswinkel, Rotterdam »

Reacties

  1. Eef zegt

    19 februari 2015 om 07:28

    Wat een leuk idee! Deze kende ik nog niet maar lijkt me waanzinnig lekker zeker door de combinatie met knoflook & kruiden, Yum :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 om 12:57

      Thanks! Ze zijn heerlijk en stiekem gewoon zo simpel te maken.

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    19 februari 2015 om 08:37

    Oooh, jum! Zoo lekker. Soms kan ik echt niet geloven dat tomaatjes in de winter toch zo lekker en zoet kunnen zijn :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 om 12:57

      Tomaten zijn fantastisch. Als je tomaten in huis hebt kunt je altijd iets lekkers op tafel toveren!

      Beantwoorden
  3. Iep zegt

    19 februari 2015 om 13:04

    Hhmmm.. Het ziet er heerlijk uit, wil het zeker een keer gaan proberen!!!
    Liefs Iep
    mevrouw-iep.blogspot.com

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 om 19:34

      Leuk! ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Liefs Stefanie

      Beantwoorden
  4. Mariella Simons zegt

    19 februari 2015 om 15:52

    Hi, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Neem een kijkje op de site voor de vragen en veel plezier! Liefs, Mariella

    http://mariellasimons.nl/liebster-blog-award/

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 om 19:33

      Wat leuk zeg! Ik ga er mee aan de slag. Super! Thanks liefs

      Beantwoorden
  5. Kim zegt

    11 maart 2015 om 12:07

    Hilarisch, die naam! Ik laat ze zelf makkelijk twee à drie uur in de oven zitten, wel op een lagere stand. Heerlijk is dat!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 maart 2015 om 09:34

      Dit zijn snelle slome tomaten ;-) Ik heb ooit eens slome tomaten gegeten die de hele nacht in de oven hadden gezeten. Oven werd eerst goed verhit met de tomaten erin en daarna uit. Waren super goed!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok