BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gezonde crumble met peer en speculaas

15 februari 2015 door Stefanie 13 Reacties

Crumble met peer en speculaasZin in een zoet ontbijt waar je blij van wordt maar ook nog redelijk gezond is? Maak dan deze crumble met peer en speculaas eens. Kijk snel verder voor het recept!

Huilende wind

Het was een druilerige morgen toen ik wakker werd met de behoefte aan een warm ontbijtje. Ik was vrij, ik had het koud, het regende pijpenstelen en het stormde zo hard dat de wind huilde. Op dat soort momenten moet je jezelf gewoon net een beetje extra verwennen met een comforting ontbijt. Ik had zin in zoet, maar niet in super ongezond. Ineens dacht ik aan een crumble. Dat maak ik sowieso graag. Zowel de gezonde als de ongezonde variant met veel suiker en roomboter. Een crumble is altijd goed en kan met elk soort fruit dat je voor handen hebt. Dit wordt zeker niet het laatste crumblerecept dat ik met jullie deel.

Dekentje van koekkruimels

Toen ik mijn fruitschaal checkte zag ik peren liggen. Sinds ik de herfstige cakejes met peer en speculaas maakte heb ik een kleine peer met speculaas verslaving ontwikkeld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zo’n grote peer liefhebber was. Een beetje melig, soms net wat te zoet. Dat heb ik nu niet meer. Peer is lekker. Vooral voor warme peer gaat mijn hartje sneller kloppen. Ik maakte al eens crumble met appel, frambozen, aardbeien en mango. Nee, hoor niet allemaal met elkaar gemengd in een ovenschaal. Nu was de peer aan de beurt om de oven in te gaan onder een dekentje van koekkruimels.

Crumble met peer en speculaas

Amandelmeel

Voor de crumble gebruik ik een mix van speltbloem, amandelmeel en havermout. Amandelmeel zorgt ervoor dat de crumble lekker smeuïg wordt. Natuurlijk kun je zelf ook variëren. Speltbloem vervang je door tarwebloem of door elk ander willekeurige bloem. Heb je geen amandelmeel in huis en wil je de crumble met peer alleen met de door jou gekozen bloem maken? Natuurlijk kan dat ook. Houd gewoon dezelfde hoeveelheden aan.

Wat vinden jullie van de te gekke Little Spoon lepel die ik heb gebruikt voor de styling? Gehad van vriendin Anne. Zo blij mee!

Crumble met peer en speculaas
Voor 4 personen

Crumble met peer en speculaas

Dit zit erin:

  • 60 gram speltbloem
  • 60 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • Snuf zout
  • 4 peren, geschilde en in kleine blokjes
  • 1 of 2 eetlepels speculaaskruiden

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de peerblokjes in een ingevette ovenschaal en schep daar 1 of 2 eetlepels amandelmeel door.
  3. Meng in een kom alle droge ingrediënten. Schep de gesmolten kokosolie erdoor. Mix alles goed en zodra het mengsel op koekkruimels lijkt, schep je het op de peer.
  4. Zet de crumble met peer ongeveer 20 minuten in de oven of tot de crumble bruin is.
TIP! Wil je wat meer bite? Voeg dan ook 1 of 2 appels toe. Deze blijven net wat harder in de oven.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crumble met peer en speculaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Herfstige peer & speculaas cakejesHerfstige peer & speculaas cakejes
  • Kruidige perentaartKruidige perentaart
  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, crumble, havermout, ontbijt, peer, speculaas, speltmeel

« Firma Pickles, Rotterdam
Verrassend nieuw assortiment van Albert Heijn #verrassendAH »

Reacties

  1. lonneke zegt

    15 februari 2015 at 13:20

    Oh my, dit klinkt echt perfect!
    Thanks for sharing girl!
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 februari 2015 at 11:18

      Your are welcome. Dit is zo’n ontbijtje wat je eigenlijk de hele dag wil eten! Liefs

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    16 februari 2015 at 09:36

    Dit kan niet anders dan super lekker zijn!! Mmm :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      16 februari 2015 at 11:18

      Dat klopt helemaal! Echt super lekker! xx

      Beantwoorden
  3. Anne zegt

    18 februari 2015 at 18:58

    Goed recept!
    Deze crumble gister gemaakt. Je tip om om er ook een appeltje in te doen opgevolgd. En kaneel gebruikt omdat ik geen speculaaskruiden in huis had. Was heerlijk en vooral lekker smeuïg.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 at 12:59

      Heerlijk he? Vind het ook echt een topper. xx

      Beantwoorden
  4. Caatje zegt

    18 februari 2015 at 21:41

    Zo, alle ingrediënten in huis want dit MOET ik maken, ziet er te lekker uit :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 at 12:58

      yeah! Wordt genieten Caatje!

      Beantwoorden
  5. Rianne zegt

    2 oktober 2015 at 14:30

    Erg lekker, heb het vanmiddag gemaakt en het hele huis ruikt heerlijk…

    Toen het klaar was heb ik nog wat palmsuiker gekaramelliseerd en dat er over gegoten…smullen!!!!

    Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      2 oktober 2015 at 14:34

      Wat leuk!! Die gekarameliseerde palmsuiker klinkt ook eens even fantastisch zeg!

      Beantwoorden
      • Rianne zegt

        6 oktober 2015 at 10:21

        Kon er niet van afblijven…. :-)

        Beantwoorden
  6. Laura zegt

    8 oktober 2016 at 17:45

    Hallo,
    Heb deze crumble gisteren gemaakt en vond het perenmengsel op wel lekker maar de kruimels niet knapperig genoeg.
    Denk dat ik de volgende keer weer de kruimels maak van suiker, boter, bloem. Die lukken altijd goed.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 at 08:05

      Hoi Laura, wat jammer joh. Knapperige kruimels zijn juist zo lekker. Wat iets langer in de oven geen optie? Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon