BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Hemels karamel toetje met Lonka fudge

10 december 2014 door Stefanie 2 Reacties

Hemels karamel toetjeLang lang geleden at ik eens een toetje vergelijkbaar als deze in een restaurant. Ik vond het zo lekker, dat ik besloot het op mijn eigen manier na te maken. In het restaurant at ik het toetje met brioche in plaats van met suikerbrood, maar omdat ik suikerbrood eigenlijk veel liever eet dan brioche, heeft de brioche het veld moeten ruimen.

De eerste keer dat ik dit toetje wilde maken ging niet zonder slag of stoot. De karamelsaus maken bleek lastig. Je weet wel, suiker met water in een pan laten carameliseren. Nee, dat was duidelijk niet mijn sterke punt in de keuken. Wie weet, met wel wat jaren extra kookervaring, lukt het nu wel. Ik vond wel een alternatieve manier om de saus te maken en dat is het smelten van fudgeblokken in slagroom. Heel makkelijk en als je net als ik ook zo gek bent op die fudgeblokken is het even lekker. Het nadeel van deze saus maken vind ik alleen dat ik blijf snoepen van de fudge. Ik koop standaard al twee zakken fudgeblokken, zodat ik onder het maken van de saus, ook gewoon nog wat in mijn mond kan stoppen.

Dit toetje is niet super moeilijk om te maken, maar ziet er wel heel mooi en feestelijk uit. Wat mij betreft een perfecte afsluiter van een uitgebreid kerstdiner.

Hemels karamel toetje

Hemels karamel toetje

Hemels karamel toetje

Voor 4 personen

Dit zit erin:
250 milliliter slagroom
1 zakje Lonka fudgeblokken
4 bollen vanille-ijs
4 plakken suikerbrood
Roomboter

Zo maak je het:
Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudgeblokken erbij. Laat de fudgeblokken al roerend smelten in de slagroom. Laat het vuur laag staan zodat de saus niet aanbrand.

Verwarm ondertussen een grillpan voor op het vuur. Besmeer de plakken suikerbrood met een klein beetje roomboter en bak ze in de grillpan. Laat het gegrilde suikerbrood even afkoelen.

Als de slagroom en de fudge één geheel zijn geworden en het suikerbrood een beetje is afgekoeld, maar je de bordjes op. Leg een plak suikerbrood op het bord, daarop een bol vanille-ijs en giet daar overheen de karamelsaus.

Tip! Je kunt het toetje ook dubbel zo hemels maken, door er een plakje suikerbrood en een bolletje extra vanille-ijs bovenop te doen.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Hemels karamel toetje

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys
  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

Categorie: Dessert, Recepten Tags: dessert, karamel, kerst, toetje

« Shakshuka met Marokkaanse gehaktballetjes
De Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamer »

Reacties

  1. Eveline zegt

    10 december 2014 om 22:56

    Dit hemelse toetje heb ik mogen proeven en dat was heerlijk!! Wie weet ons nagerecht met kerst

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      11 december 2014 om 07:26

      Dat zou leuk zijn!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok