BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pittige jus

19 november 2014 door Stefanie 8 Reacties

Wanneer je net als ik best gek bent op een stamppotje, maar niet zo op de traditionele vleesjus is deze pittige jus een lekker alternatief. Vooral bij de modernere stamppotjes zoals deze zoete aardappelstamppot met spinazie en knapperige Parmaham is dit heerlijk. Het maken van de jus is simpel en snel klaar, maar boordevol smaak door de knoflook, het pepertje en het sjalotje.

SONY DSC

Pittige jus

Dit zit erin:
2 grote sjalotten, in dunne halve ringen gesneden
1 grote teen knoflook, fijngehakt
½ rode Spaanse peper; met of zonder zaadlijsten, in kleine stukjes gesneden
25 milliliter azijn
25 milliliter ketjap
50 milliliter bouillon
olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat hier de knoflook en de sjalotten glazig worden. Bak de rode peper ook direct mee. Voeg daarna de azijn, bouillon en de ketjap toe en laat het mengsel inkoken tot het een stropige jus wordt.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

http://www.助け愛.biz
www.uwaki-key.info
別れさせ屋

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lentestamppot met paksoi, crème fraiche en zachtgekookte eitjesLentestamppot met paksoi, crème fraiche en zachtgekookte eitjes
  • Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjesStamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes
  • Knapperig geroosterd platbrood met za’atarKnapperig geroosterd platbrood met za’atar
  • Snelle pittige komkommer kimchiSnelle pittige komkommer kimchi

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Sauzen, smeersels en dips Tags: bijgerecht, jus, stamppot

« Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham
Boerenkool- sinaasappelsap met mango »

Reacties

  1. Caroline zegt

    29 november 2014 om 22:00

    Mmmhhh vanavond genoten van de heerlijke pittige sambal jus in combinatie met zoete aardappel & spinazie stamppot, echt een aanrader! Big love for Little Spoon!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      30 november 2014 om 11:21

      Super leuk om te horen!! Hoe vonden Vin en de kids het? Xx

      Beantwoorden
      • Caroline zegt

        30 november 2014 om 20:28

        Vin vond ’t heerlijk! Caatje die eindelijk goede jus maakt! De kids…..genoten van de krokante parmaham

        Beantwoorden
        • Caroline zegt

          30 november 2014 om 20:32

          …. Worden vanzelf wel goede eters, zeker als ze op mij lijken :) Weet zeker dat ze het lekker vinden, maar ze willen nog niet alles proeven….

          Beantwoorden
          • littlespoon zegt

            30 november 2014 om 20:45

            Het is al super dat ze gesmuld hebben van de parmaham. Komt inderdaad wel! Ik lustte vroeger ook veel niet en nu alles!

  2. Peter zegt

    13 maart 2016 om 08:20

    Hi Stefanie, bedankt voor je recept! Het was de redder voor mijn vlees dat net iets te flauw was.
    Btw: kleine typo: er staat mengels ipv mengsel.
    Keep up the good work :-)
    Peter

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 maart 2016 om 08:26

      Hoi Peter, wat fijn dat de jus je vlees gered heeft! Heb de typo direct aangepast. Thanks!! Fijne zondag!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok