BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn

11 juli 2015 door Stefanie 3 Reacties

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijnGezelligheid en eten zijn twee woorden die voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ergens een drankje drinken is leuk, maar het feest is pas echt compleet met een een lekker hapje erbij. Ik geniet ook enorm van uitgebreid eten en wijn drinken met vrienden. Uren tafelen om wel en wee te bespreken. Herinneringen ophalen, plannen voor de toekomst maken en dromen over van alles en nog wat.

Gewoon hapjes

Als ik vrienden uitnodig trek ik alles uit de kast. Of eigenlijk doe ik meer een poging tot. Standaard begin ik te laat met de voorbereidingen. Zo vergeet ik van te voren het recept door te lezen waardoor ik er achter kom dat ik eigenlijk al een dag eerder had moeten beginnen. Daar ga je al. Die tijd haal je niet meer in als je een uur voordat je gasten komen nog eens de keuken induikt. De ingrediënten blijven dan ook vaak onaangeroerd in de koelkast staan en ik snel nog even richting de supermarkt om een plankje te vullen met wat smeersels. We doen vandaag gewoon hapjes hoor, zeg ik dan.

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn

Grijze haren

Om dit soort dingen te voorkomen en natuurlijk om mijn geliefde gasten niet teleur te stellen pak ik het tegenwoordig iets anders aan. Ik begin ruim op tijd. Scheelt een hoop stress en grijze haren, dat verzeker ik je. En ik maak het mezelf gewoon niet te moeilijk. Deze salade met gegrilde groente en een heerlijke tonijnsteak is er één die je gasten overdonderd, maar waar je stiekem maar heel kort voor in de keuken staat. Hoe fijn is dat

Uren in de keuken staan zorgt voor mij vaak voor een grote onoverzichtelijke puinhoop. De keuken is dan wel het kloppende hart in ons huis maar vaak ook het ontplofte hart. Tussendoor opruimen ben ik mezelf aan het leren en ik merk dat ik daar toch wel wat voordeel uit haal. Alhoewel ik ook met dit gerecht, waar je geen niet veel pannen, potten en servies voor nodig hebt, het presteer om een grote bende te maken. Dat heeft dan misschien wel iets te maken met de aard van het beestje.

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijnIndrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn
Voor 4 personen

Dit zit erin:
4 stukken tonijn, duurzame vangst
4 little gems, gehalveerd
100 gram groene aspergetips, harde uiteinde eraf
Stuk Parmezaanse kaas, grof geraspt
100 milliliter balsamicoazijn
4 eetlepels suiker
Olijfolie
2 teentjes knoflook, 1 teentje fijngehakt
8 plakken brood naar keuze, ik gebruik zuurdesem van spelt met zonnebloempitjes

Zo maak je het:
Steek de barbecue aan of verhit een grillpan.

Breng de balsamicoazijn samen met de suiker in een pannetje aan de kook. Na vijf minuten is de balsamico ingekookt tot een stroop. Schenk de balsamico in een schaaltje en zet in de koelkast.

Schenk een scheut olijfolie in een schaaltje en voeg het fijngehakte teentje knoflook toe. Vet met deze olie de little gem aan beide kanten, de aspergetips en de stukken tonijn in. Giet een klein scheutje olijfolie over de stukken brood. Leg nu alles op de barbecue of in de grillpan.

Binnen vijf minuten zijn alle ingrediënten gaar. Haal als eerste de little gem en de aspergetips van de grill. Zodra het brood knapperig is en de tonijn mooie grillstreepjes heeft haal je deze er ook af.

Snijd de tonijn in reepjes en smeer de toast aan beide kanten in met een stukje knoflook.

Leg nu de groente, tonijn en toast op de borden en verdeel er wat Parmezaanse kaas en balsamicostroop over.

Tip! Is je maaltijd niet compleet zonder toetje? Maar liever niet te moeilijk? Serveer dan wat aardbeien met munt, mascarpone en koekkruimels van je favoriete koekje.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Dit artikel schreef ik voor VROUW.nl.

Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn

Dit vind je misschien ook leuk

  • Salade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaasSalade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaas
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
  • Zomerse pastasaladeZomerse pastasalade
  • 5 x zomerse salades5 x zomerse salades

Categorie: Recepten, Salades Tags: eten met vrienden, groene asperges, little gem, salade, snel, tonijn

« Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard
Naanbrood gevuld met kruidige kip »

Reacties

  1. lonneke zegt

    11 juli 2015 om 10:20

    Oh wauw, dit klinkt heerlijk!
    Prachtige foto’s er ook bij!
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 om 09:59

      Wat lief! Dank je wel. Het is ook super yummie!

      Beantwoorden
  2. jelle zegt

    1 mei 2017 om 12:42

    Eerst nog effe wachten opt zonnetje, ma dan ga ik deze eens proberen! simpel en lekker@

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok