BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

10 x waarom je Cuisine Machine niet mag missen!

16 september 2016 door Stefanie 1 Reactie

Cuisine Machine editie 2 // Vlissingen // 23-24-25 september Boven mijn bed hangt een kalender. Elke avond voor het slapen gaan, kruis ik braaf een nachtje weg. Het is bijna zover, de tweede editie van Cuisine Machine. Wat mij betreft het tofste foodfeest van Nederland. Ik ben natuurlijk voorkomen partijdig, maar goed, dat maakt helemaal niet uit. Dolblij dat zo’n culinair carnaval in mijn eigen stad Vlissingen georganiseerd wordt. Wat nou, er is hier nooit iets te doen? Ik weet wel beter. Twijfel je nog of ben je gewoon nieuwsgierig? De heren van de organisatie, Louk en Marco, hebben voor jou tien redenen op een rijtje gezet waarom je ongelofelijk spijt krijgt als je maandag 26 september bij het koffieapparaat ontdekt dat je Cuisine Machine gemist hebt.

1.Meest diverse food-feest van Zuidwest-Nederland

Cuisine Machine is al gelijk na één editie het grootste en meest diverse food-feest van Zuidwest-Nederland. Er zijn veertig deelnemers. Er komen muzikanten en bands. Een grote foute discoshow. Een hardloop-event. Paaldanseressen (van die goeie, niet van die platte). Een vuurspuwer. Een enorme kinderhoek met animatieteam, vijf springkussens, suikerspinnen, schminken, ballonnen. En het begint op vrijdag al gelijk goed met de grootste vrijmibo van Zeeland plús openingsknaller. Kortom, het wordt een heel mooi, lekker, groot, compleet en divers gratis feest.

2. Unieke locatie

De locatie is absoluut uniek in Nederland: in en rond de enorme monumentale Machinefabriek uit begin 1900 die al jaaaaren leeg staat. Lekker industrieel en chaotisch: er hangen enorme kranen boven je hoofd, het terrein buiten is een beetje hobbelig en er liggen oude tramrails doorheen. Maakt het allemaal super ongedwongen.

3. Zeeuwse toppers

Zowat de helft van de deelnemers komt uit Zeeland en er doen een paar hele grote Zeeuwse chefs aan mee. Mart Scherp, Martijn van De Gouden Bock, Paul Melis van De Gespleten Arent en ook De Visbar uit Domburg is van de partij.

4. Michel Louws

Het is je laatste kans dit jaar om te proeven van de kookkunsten van Michel Louws, die de hele zomer lof stond te oogsten achter het fornuis van De Timmerfabriek.

5. Seafood streetfood

Het thema is seafood streetfood, dus volop Zeeuws zilt spul. Van seaweedburgers (Stationsrestauratie Stoom! uit Middelburg) tot ijs met zeekraal en bosbessen (Puur IJs uit Vlissingen) en van de mooiste Zeeuwse mossels (van het Zeeuws Mosselhuis) tot ceviche van de Blend Bus (van De Gecroonde Liefde en De Monnick uit Vlissingen).

6. Op wereldkeukenreis

Je kunt er drie dagen op wereldkeukenreis. Chimneys uit Transsylvanië, baras uit Suriname, Thais eten, Indisch eten, Noordoost-Indiaas eten (ja echt; de keuken van de bergstam ‘Rama’ komt naar Vlissingen), Grieks (maar dan ook echt mooi Grieks), Duitse currywursten (van die echte, mit oder ohne Pommes), de typische Truki Pan-broodjes van Curaçao en hele mooie Oostendse visgerechtjes uit, jawel, Oostende.

7. Super goede sfeer

Als ongeveer een kwart van de deelnemers al uit het buitenland komt (België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland) omdat de sfeer vorige keer zo goed was en het aanbod zo lekker divers, en jij woont op nog geen half uur rijden van het festival, dan zou je toch wel gek zijn om niet even binnen te wippen?

8. Crepes, gallets en Engelse badplaatsnacks

Er komen deelnemers waar het European Foodtruck Festival in Brussel en Rollende Keukens Amsterdam stront- maar dan ook echt strontjaloers op zijn: de crêpes (zoet) en galettes (hartig) van de Bretonse Mimi bijvoorbeeld, die met haar busje helemaal uit Frankrijk komt tuffen, The Village Deli (vorige keer met Scotch Eggs) die nu met typische Engelse badplaatssnacks komt (cockles & vinegar, devilled whitebait en potted shrimps) en Jamon Jamon Paella, die de beste paella ten noorden van de Pyreneeën maakt en normaal alleen maar op Portobello Market in Londen is te bewonderen.

9. Gratis entree

Entree is gratis. Je betaalt alleen maar eenmalig een half muntje – muntjes zijn € 2,50 – voor een hardplastic glas; bij wijze van entree en om de afvalberg een beetje in te dammen. Parkeren kan op het fabrieksterrein en is gratis.

10. Iedereen is er

Iedereen komt naar Cuisine Machine. De plek voor ouwe jongens krentenbrood of in het geval van Cuisine Machine, ouwe jongens Surinaamse bara. En organisatoren Louk en Marco zijn natuurlijk ook gewoon hele lieve hardwerkende knapen die je niet in de kou kunt laten staan ;-). Je snapt, dit zijn hun eigen woorden, waar ik het natuurlijk helemaal mee eens ben.

Cuisine Machine
Wanneer?
23-24-25 september
Waar?
Machinefabriek Vlissingen
Hoe laat?
vr: 13.00 – 00.00 uur
za: 12.00 – 00.00 uur
zo: 12.00 – 22.00 uur

Meer weten?
www.cuisinemachine.nl

Tot Cuisine Machine?

strong>Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Cuisine Machine editie 2 // Vlissingen // 23-24-25 september

Dit vind je misschien ook leuk

  • Cuisine Machine // Vlissingen // 13-14-15-16 meiCuisine Machine // Vlissingen // 13-14-15-16 mei
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Categorie: Restaurants, Steden, Vlissingen, Vlissingen, Zeeland Tags: Cuisine Machine, foodfestival, machinefabriek, zeeland

« smart X Little Spoon // the story so far
Het winnende recept #OSVTT // varkensrouleau met cranberrynotenvulling »

Reacties

  1. Bundel zegt

    19 december 2016 om 15:29

    Heel mooi opgezet

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok