BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel

3 juni 2016 door Stefanie 3 Reacties

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel PER 1 FEBRUARI 2019 IS KUST OVERGENOMEN DOOR EEN NIEUWE EIGENAAR. Ik heb Kust sindsdien nog niet bezocht en kan dus niets zeggen over de kwaliteit.

Bij Kust in Vlissingen was ik op vakantie in eigen stad. Knapperig desembrood met porchetta, goede cappuccino, knal gele tafeltjes, toffe inrichting en een hele fijne sfeer. Benieuwd? Lees snel verder!

Klein sprongetje

Het was een zonnige doordeweekse dag in mei. Na een ochtend werken op een flexplek bij Dok41 was het tijd voor lunch. ’s middags had ik afspraken buiten de deur, dus ik twijfelde wat te doen met de lunch. Eet ik thuis? Haal ik een broodje ergens? Ik scrolde nog even door mijn tijdlijn op Facebook. Ik blijf immers graag op de hoogte van alle nieuwstjes. Of dat nou een statusupdate of een kattenfilmpje is. Toen zag ik iets waarvan mijn hart een klein sprongetje maakte en dat had niets te maken met schattige kittens. Op de Vlissingse Nieuwendijk was Kust geopend. Nog maar een week, dus behoorlijk vers van de pers. Een nieuwe tent op een plekje van een café waar ik nooit kwam. Slowjuices. Lekker! Lunch. Fijn! En borrelen. Fantastisch leuk!

Lievelingsrestaurant

Na wat research op Google, de informatie was nog minimaal, las ik over de Aarnoud en Rixt. Zij zijn de eigenaar van deze toffe tent. Hij werkte vroeger bij Hotel New York. Zij had jarenlang de Vluchthaven. Dat klonk veel belovend. De Vluchthaven is één van mijn lievelingsrestaurants. Als dat de enige info is die je vindt, zit er niets anders op, dan er naar toe. En dat deed ik.

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrelKust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel

Vrolijke klanten

Ik nam plaats op het terras met knal gele tafeltjes. Als je chagrijnig bent, word je spontaan vrolijk. Mijn humeur was al goed, moet je nagaan hoe ik me voelde toen ik wegliep bij Kust. Dit soort tentjes maken me zo enorm gelukkig. Zeker als ze dan ook nog in mijn eigen Vlissingen zijn. De stad die best af en toe een oppepper kan gebruiken. Met dat zonnetje in je gezicht, zicht op de jachthaven vol met zeilboten en de Caribische en vrolijke klanken op de achtergrond, voelde het voor mij alsof ik op vakantie was. Vakantie op slecht een kilometer van huis. Perfect toch?

Allegaartje

De inrichting van Kust is gezellig en sfeervol. Een allegaartje van tafels en stoelen, wat er geweldig uitziet. Hier voel je je thuis en blijf je het allerliefste uren plakken. Op de vloer is een grote zon geschilderd, niet voor niets dat het hier aanvoelt als vakantie. Bij Kust schijnt de gele knoeperd altijd

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrelKust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel

Porchetta

De menukaart is niet groot en uitgebreid, maar wat er op staat is super lekker. Goede ingrediënten. Brood van In de Bakkerij uit Goes, worsten en vleeswaren van Brandt & Levie. Pure smaken en bereidingen. De eerste keer bestelde ik brood met smeersels. Getoast desembrood met aioli, tapenade, makreelpaté en een bruschetta met tomaatjes. De tweede keer ging ik voor desembrood met porchetta ook van Brandt & Levie. Dit is gebraad van varken met rozemarijn, knoflook en venkelzaad. Gecombineerd met wat truffelmayo en augurk. Wauw! Nee, echt dit wat zo fantastisch. Het deed me denken aan een vakantie in Toscane. We stopten ’s ochtends bij een koffietentje ergens in de bergen. We dronken cappuccino en aten een broodje. Simpel, met kaas. Pas daarna zag ik de porchetta liggen. Eeuwig spijt en altijd vroeg ik me af hoe het zou smaken. Zes jaar later had ik dan eindelijk mijn antwoord.

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrelKust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrelKust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel

Verdejo

Mijn schatje bestelde yoghurt met granola en vers fruit. Ook heerlijk. Na het ontbijt was het al snel tijd voor een glas wijn. Zo gaat dat tenslotte in het weekend. Ik koos voor Verdejo. Rixt experimenteert momenteel met lekkere cocktails. Ook de slowjuices zijn trouwens een aanrader.

Ja hoor, Kust in Vlissingen is er één voor op mijn favorietenlijstje. Dit wordt het succes, dat kan niet anders. Ik gun het Kust, maar stiekem mezelf natuurlijk ook!

Kust

Nieuwendijk 3
4381 BV Vlissingen
www.kustvlissingen.nl

Ben jij al bij Kust in Vlissingen geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Theetuin In de Morelleput // voor de lekkerste rabarbertaartTheetuin In de Morelleput // voor de lekkerste rabarbertaart
  • In de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefdeIn de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefde
  • Robuust in Middelburg: koffie, vinyl en een barbierRobuust in Middelburg: koffie, vinyl en een barbier
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Categorie: Restaurants, Steden, Vlissingen, Zeeland Tags: borrel, lunch, ontbijt, Vlissingen, zeeland

« Wildplukken in Zeeland met Thijs Meliefste + wildpluktips
Flat cake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood »

Reacties

  1. MARIJKE zegt

    3 juni 2016 om 07:59

    Woon helaas niet in de buurt maar klinkt als een hele leuke plek!

    Beantwoorden
  2. aarnoud zegt

    4 juni 2016 om 23:26

    Hoi stefanie, leuk stuk en fijn dat je er van heb genoten. Een kleine correctie ik heb bij hotel new york een periode gewerkt als kelner tijdens mijn studie. Chef is een beetje te veel eer voor mijn positie daar, hahaha. Groeten aarnoud.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      8 juni 2016 om 07:34

      Hi Aarnoud, moet je nagaan wat een beeld ik van je heb ;-)!! Ik pas het direct aan. Heel graag gedaan trouwens en tot snel weer. Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok