BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Flat cake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood

5 juni 2016 door Stefanie Reageer

Kokoscake met aardbeien en mascarpone van BeaufoodEen flat cake van kokosmeel met aardbeien en een klodder mascarpone. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit klinkt toch fantastisch? Vandaag deelt lieverd Bo van Beaufood het recept met je. Een recept wat eigenlijk mislukte werd toch nog een groot succes. De meeste ingrediënten zijn allemaal helemaal prima, dus dit is een veel gezonder alternatief dan een cake met geraffineerde suikers. Ben je op zoek naar meer van dat soort baksels? Bekijk dan zeker Bo’s website. Ze deelde trouwens al een   keer een recept voor baba ganoush met jullie op Little Spoon. Dan stop ik nu met vertellen en laat ik Bo aan het woord. Komt ie!

Een beetje mislukt

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan mijn (en ieder ander) blog? Het is mijn eigen stukje web waarop ik mijn culinaire ei kwijt kan. Ik bepaal zelf welke recepten, teksten foto’s en hersenspinsels ik plaats zonder dat iemand zegt ‘hee dit mag of kan niet!’ Het is geen kookboek waarin ik me aan bepaalde regels moet houden en alleen ik ben the boss lady over de blogs die ik schrijf. En dat komt goed uit want ik verzin af en toe nogal eens wat ;) Zoals de naam flat cake. Bestaat zoiets? Ik zocht het op en kwam op google alleen uit op ronde cake bodems. Alleen was mijn cake niet rond maar rechthoekig. En plat dus. Maar hij rook zo heerlijk en zag er veelbelovend uit totdat hij uit de oven kwam en was ingezakt tot een platte cake. Hmm.. Maar hij was wel super lekker en ik doopte hem om tot een flat cake. Niemand die tegen me zegt dat het geen flat cake is en dat ik hem overnieuw moet maken omdat hij op het eerste oog een beetje mislukt was. Dus zie hier: een flat cake van kokosmeel met mascarpone en aardbeien! 

Zo lekker

Maar mascarpone is toch niet gezond? Klopt, als in het is vrij vet. Maar van een beetje vet is nog nooit iemand dood gegaan (wel van heel veel vet) en een dun laagje op deze cake is ZO lekker. Helemaal in combinatie met wat aardbeitjes. En een drupje dadelstroop als je er helemaal een feest van wilt maken. Kokosmeel is trouwens te verkrijgen in bio winkels of op de markt. Het is een glutenvrij meelsoort (van kokos dus) en lekker als je glutenvrij wilt bakken. Eerder maakte ik er al deze yoghurt kokos cake mee, maar omdat sommige van jullie niet gek zijn op banaan maakte ik er eentje zonder. Lief heeee :) Geniet ervan!

Flatcake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood
Voor 1 cake, 8 tot 12 plakjes

Kokoscake met aardbeien en mascarpone van Beaufood

Dit zit erin:

  • 65 gr kokosmeel
  • 5 eieren – eiwit en dooier gescheiden
  • 80 gr roomboter – kun je eventueel ook vervangen door kokosvet
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appel azijn
  • snuf zout
  • 3 el dadelsstroop
  • een paar aardbeien
  • likje mascarpone

Dit heb je nodig:

  • Cakevorm met bakpapier
  • 2 kommetjes
  • Mixer

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cake vorm met bakpapier.
  2. Neem twee kommetjes. Mix in de ene kom de eiwitten stijf. Mix in de andere kom de eidooiers samen met de overige ingrediënten tot een beslag. Schep het beslag bij de eiwitten en meng door elkaar.
  3. Schep het beslag in de cakevorm (het is vrij lobbig), strijk glad en zet 30 minuten in de oven.
  4. Is de cake klaar? Laat hem dan volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd er plakjes van.
TIP! Je kunt de cake drie tot vier dagen bewaren.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Flatcake van kokosmeel met aardbeien van Beaufood

Dit vind je misschien ook leuk

  • Aardappelpuree à la mamaAardappelpuree à la mama
  • Knapperig geroosterd platbrood met za’atarKnapperig geroosterd platbrood met za’atar
  • Linzenstoof met worstjes van LivarLinzenstoof met worstjes van Livar
  • Sticky kipkluifjes van de barbecueSticky kipkluifjes van de barbecue

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid

« Kust in Vlissingen // ontbijt, lunch en borrel
Voor bij de borrel // Gepaneerde polpettes »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon