BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Romige knolselderijsoep met kruidenolie

13 december 2017 door Stefanie Reageer

Romige knolselderijsoep met kruidenolieZin om een echte winterse soep te maken? Ga dan eens voor romige knolselderijsoep met kruidenolie. Super lekker als voorgerecht bij je kerstdiner. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Vloeibaar geluk

Ik fantaseer altijd over pannen soep. En dan niet zozeer over die pan. Maak je geen zorgen. Het valt heus mee, met dat steekje los. Het is meer een beetje dagdromen. Over hoe gezellig het is, als er standaard een pan met vloeibaar geluk op het fornuis staat. Die ik dan elke week op een vaste dag maak. Altijd met veel verse groentes uit het seizoen. Zo’n kom soep die je opwarmt na een lange wandeling door de sneeuw. Of na een barre fietstocht van tientallen kilometers door de stromende regen. Zonder regenpak. Want wie draagt er in hemelsnaam een regenpak? En op dat moment wens je natuurlijk zo’n onflatteuze veredelde vuilniszak om je lijf. Zodra je thuiskomt en je die pan soep opwarmt, ben je vergeten dat je tot je ondergoed natgeregend bent en je mascara op je knieën zit.

Romige knolselderijsoep met kruidenolie Romige knolselderijsoep met kruidenolie
Maar goed, dit zijn allemaal slechts fantasieën of een meer soort mini nachtmerries. Want heel eerlijk, fietsen in de regen of sneeuwstormen trotseren, is niet aan mij besteed. Eten dan weer wel en in dit geval is het soep. Het moraal van het verhaal, ik ben dol op soep maar maak het veel te weinig.

Romig zonder veel room

Laatst ging ik toch aan de slag met een lekker recept, voor Agrimarkt in dit geval. Een fijn voorgerecht voor kerst of bij de brunch of zo. Het werd deze knolselderijsoep met kruidenolie. Ik vond het een succes. De soep is romig, zonder veel room. Ha das een goeie hè? Ik voeg wat witte bonen toe en dat zorgt voor die mooie volle smaak. Ook het zeven van de soep doet dit. Het maakt hem fluweelzacht. Knolselderij is een echte wintergroente, daarom juist zo leuk om te gebruiken. Ik houd de soep vegetarisch, maar met wat knapperig uitgebakken spekjes bovenop, is het ook een feest.

Romige knolselderijsoep met kruidenolie
Maaltijdsoep voor 4 personen
Voorgerecht voor 6 personen

Romige knolselderijsoep met kruidenolie

Dit zit in de romige knolselderijsoep:

  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 5 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • Peper en zout
  • 500 gr knolselderij, in blokjes
  • 250 gr voorgekookte witte bonen
  • 2 flinke el crème fraȋche
  • 1 liter bouillon

Dit zit in de kruidenolie:

  • 1 bosje munt, de blaadjes heel fijngehakt
  • 1 bosje platte peterselie, de blaadjes heel fijngehakt
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el kappertjes, grof gehakt
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Soeppan
  • Kom
  • Staafmixer of blender
  • Zeef

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en tijm op een laag vuur zo’n 10-12 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg de knolselderij en witte bonen toe. Roer door en schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat zo’n 25 minuten pruttelen.
  3. Maak ondertussen de kruidenolie. Doe alle ingrediënten in een kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot je de soep serveert.
  4. Voeg de crème fraȋche toe en pureer de soep met de staafmixer of in de blender tot een glad geheel.
  5. Schep de romige knolselderijsoep in een bord en druppel er kruidenolie naar smaak over.
TIP! Wil je de soep extra romig maken? Haal de knolselderijsoep dan na het pureren door een zeef.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Romige knolselderijsoep met kruidenolie
In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
  • Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!
  • Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelenBloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen
  • Makkelijke rode linzensoepMakkelijke rode linzensoep

Categorie: Recepten, Soep, Voorgerechten Tags: agrimarkt, kerst, knolselderij, knolselderijsoep, kruidenolie, soep, vega, vegetarisch, voorgerecht, witte bonen

« Het Koffiepand in Middelburg // Koffie, all day breakfast, taart & meer!
Kardemomscones met orange curd en clotted cream »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok