BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade

30 november 2016 door Stefanie Reageer

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade Ben je dol op pepernoten, maar wil je toch een keer iets anders bakken? Ga dan voor deze reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade. Oh wat zijn ze lekker!

Sinterklaasgebeuren

Wie zoet is krijgt lekkers. Wie stout is, wat mij betreft ook. Ik ben niet zo moeilijk. Toen ik op vakantie in Hongkong was, dacht ik na over mijn thuiskomt. Niet omdat ik nou zo graag naar huis wilde, maar meer omdat het hele Sinterklaasgebeuren dan weer was losgebarsten en of ik daar wat mee wil. Kijk, op elke blog vind je nu de meest lekkere Sinterklaasrecepten. Taarten, rocky roads, cakes en zelfs smoothies. Dat klinkt allemaal heerlijk.

Wat kan ik dan maken wat ook heerlijk is, maar net even anders dan alle recepten die al gedeeld zijn. In Hongkong besloot ik al dat het reuze pepernoten moesten worden. Stiekem gewoon koeken, maar dat hoeft niemand te weten. Enkel een pepernoot vond ik wat saai. Met stukken witte chocolade en gezouten macadamia. Dat leek me wel wat. Eenmaal thuis werd ik direct opgeslokt door een agenda vol opdrachten en een persreis naar Portugal. Het pepernoten bakken schoot erbij in.

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade

Zonder poespas

Tot ik na mijn persreis thuis kwam en de nieuwe repen Tony’s Chocolonely op me lagen te wachten. Wit met framboos en knettersuiker. Goed gekeurd door mijn lover. En wit. Gewoon wit, zonder poespas. Dit was een teken. Verder had ik alle ingrediënten in huis. Hoe handig? Daarom ging ik direct aan de slag. Nou niet helemaal direct, maar een dag later.

Het eindresultaat is dit super lekkere koekje. Of dus eigenlijk reuze pepernoot. Gevuld met gezouten macadamia en stukken witte chocolade. Klinkt goed toch? En nu hup, hup, aan de slag. Of je vraagt iemand om deze reuze pepernoten voor je de bakken. Dat kan ook!

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade
Voor 16 reuze pepernoten

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade

Dit zit erin:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram koude roomboter, in blokjes
  • 7 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 75 gram gezouten macadamia noten, grof gehakt
  • 80 gram witte chocolade, bijvoorbeeld Tony Chocolonely, grof gehakt.

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine
  3. Voeg de roomboter en de melk toe. Kneed er een deeg van. Schep als laatste de macadamia noten en witte chocolade bj het deeg. Sneed nog even kort.
  4. Maak 16 balletjes van circa 40 gram per stuk. Leg ze op de bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  5. Laat de reuze pepernoten afkoelen, zodat ze knapperig kunnen worden. En daarna? Aanvallen natuurlij.
TIP! Bewaar de reuze pepernoten in een koektrommel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade

Dit vind je misschien ook leuk

  • 15 x de lekkerste Sinterklaas recepten15 x de lekkerste Sinterklaas recepten
  • De lekkerste speculaasbrokkenDe lekkerste speculaasbrokken
  • Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
  • Frisse frambozencheesecakeFrisse frambozencheesecake

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: koek, koekjes, macadamia, pepernoten, Sinterklaas, witte chocolade

« Couscous met chermoula, gegrilde pastinaak en paprika
15 x de lekkerste Sinterklaas recepten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok