BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Crispy hoisinkip + perfect knapperig velletje

29 augustus 2016 door Stefanie 1 Reactie

Crispy hoisinkipDeze cripsy hoisinkip maakte ik laatst voor het eerst, maar is nu al favoriet. Ik deel het recept met je en vertel hoe je het perfecte knapperig velletje krijgt.

Hoisin

De laatste tijd zit ik nog al in een hoisinsaus periode. Deze zoete, maar toch ook hartige en stroperige saus wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Ik vind het gewoon zo lekker. Op de dag dat ik deze vega lo mein maakte, ging ik ook voor het eerst aan de slag met crispy hoisinkip. In de koelkast lagen nog kippendijen met vel. Het leek me wel wat om ze crispy te bakken met hoisin zodat je een soort kleverige kip krijgt.

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik groot fan van kippendijen. Kipfilet gebruik ik nooit. Veel te droog. De slager waar ik altijd kom, heeft niet standaard de dijtjes liggen. Hij hakt ze à la minute voor mij. Meestal vraag ik zonder bot en vel, maar de laatste keer vergat ik te vragen of hij het vel verwijderde. En jeetje wat was ik daar blij om. Want eerlijk is eerlijk, het vel, daar heb ik gewoon een zwak voor.

Crispy hoisinkip

Knapperig vel

Het plan was dus het vel knapperig te bakken met de hoisinsaus. Het duurde echter een aantal keer tot ik de juiste manier van bakken te pakken had en het ook echt de moeite waard was om het recept met jullie te delen. Wat het beste werkte was om de kippendijen eerst goed aan te bakken op het vel. Daarna haal ik ze uit de pan, laat ze een klein beetje afkoelen en snijd ze alvast in dunne plakjes. Dat kan ook later, maar de kans is dan groot dat het vel los gaat. Ik kwast ze in met hoisinsaus en zet ze in de oven om door te garen. De laatste minuten doe ik even de grill aan, waardoor je het perfecte knapperige velletje krijgt. Het eindresultaat was fantastisch, al zeg ik zelf.

Mijn lover was het daar trouwens roerend mee eens. Ik had het bakken en insmeren alvast gedaan, voor ik ging sporten. Het afbakken zou ik daarna wel doen. Ik zette de kip in de oven zodat Ruben de kip niet zou zien. Hij was nog wat rauw vanbinnen. Ik wilde het risico natuurlijk niet lopen dat hij er van ging eten. Dat plannetje mislukte. Het rook zo lekker in huis, dat hij op zoek ging en ja, zo lastig was het niet om de kip te vinden. Gelukkig was de oven nog warm en was de kip al ietsje door gegaard. Haha, geen zieke man dus. Zou toch wat zijn ;-)

Crispy hoisinkip
Voor 4 personen

Crispy hoisinkip

Dit zit erin:

  • 3 flinke eetlepels hoisinsaus
  • 4 kippendijen, zonder bot en met vel
  • Neutrale olie, ik gebruik rijstolie

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Kwastje
  • Ovenschaal
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kippendijen eerst op het vel. Zodra die kant bruin en knapperig is, bak je ze ook nog even op de kant zonder vel. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, enkel gekleurd aan de buitenkant.
  3. Haal uit de pan en bewaar het vet. Laat kort afkoelen en snijd alvast in dunne plakjes.
  4. Leg de plakjes kippendij in een ovenschaal en smeer in met hoisinsaus. Schenk het vet uit de pan erbij in de ovenschaal en zet in de oven. Giet af en toe wat vet over de kip.
  5. Zet na ongeveer 15 minuten de grill van je oven aan. Na 5 minuten is de bovenkant van de kip mooi donker en kleverig.
TIP! Voor een lekker borrelhapje kun je de kippendijen vervangen voor kleine kipkluifjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crispy hoisinkip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gevulde kip met zwarte olijventapenadeGevulde kip met zwarte olijventapenade
  • Gevulde puntpaprika’s met kip, ras el hanout en fetaGevulde puntpaprika’s met kip, ras el hanout en feta
  • Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeñoTex Mex pizza met spicy kip en jalapeño
  • Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstukBeef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aziatisch, hoisinsaus, kip, kippendijen, makkelijk

« Abrikozencake met amandel
Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    29 augustus 2016 om 09:57

    Dit ziet er echt zo lekker uit! Blij dat je dit recept deelt, want ik ga het zeker maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok