BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos

9 augustus 2015 door Stefanie 2 Reacties

Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos

Aardbeien, dat is wel één van mijn lievelings fruitsoorten. Zo’n heerlijk zoet en sappig zomerkoninkje. Wel die uit Nederland hoor, want de Spaanse vind ik te waterig. In een toetje, op een taart, met crumble. I love it all.

Geel of oranje

Hoe lekker ik verse aardbeien ook vind, ik gruwel echt, maar dan ook echt, van alles wat gemaakt is van kunstmatige aardbei. Dit had ik als kleine meisje al. Waren de rode en roze snoepjes voor de meeste kids favoriet, ik liet ze steevast in de zak en koos voor geel of oranje. Lekker fris en zuur en niet dat vreselijk mierzoete van die nep aardbeismaak. Een bolletje aardbeienijs. Brrr, ik moet er niet aan denken. Geef mij maar de bruine tintjes ijs. Chocolade, noten, karamel, speculaas. Aardbeiensaus, aardbeiensiroop, toetjes met een roze kleur en aardbeiensmaak. Ik laat het staan.

Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos

Kippenvel van top tot teen

Maar er is iets want alle sausjes, siropen en toetjes van dit fruitje laat verbleken. Mijn worst nightmare en dat is Fristi. Zo dat is er uit. Fristi is denk ik het vieste wat er op deze aardbol te krijgen is. Expeditie Robinson praktijken daargelaten of course. Alhoewel.. Alles aan Fristi zorgt voor kippenvel van top tot teen bij mij. De bibbers van afschuw. De kleur is echt vreselijk, maar de geur. Laat ik daar maar verder niet over uitweiden. Als je me een miljoen biedt, denk ik dat ik het glas Fristi wel opdrink, maar voor duizend euro laat ik dat glas aardbeienmelk echt lekker voor wat het is.

No thanks

Gek hè? Mijn lievelingskleur is roze en mijn lievelingsfruit is aardbei. Haat en liefde ligt dus ook bij eten wel heel dichtbij elkaar. Soms grappen ik en mijn vriendinnen wel eens dat je mij het meest blij maakt met een smoothie met bananen en fristi. Voor wie het niet weet, na Fristi komt banaan in het rijtje ‘no thanks’. Ik klink nu wel een beetje als een zeur die niets lust hè? Valt echt best mee hoor. Zolang het geen nep aardbei of banaan is, gaat het er met gemak in.

Verse aardbeien smaken me altijd goed. Daarom voor jullie een heerlijk zomers sapje met aardbei, framboos en wat basilicum. Ja inderdaad, basilicum. Dat gaat zo goed met het zoete van dit rode fruit. Probeer het maar eens. Ik gebruik een slowjuicer en een blender. Heb je 1 van de twee niet? Onderin lees je hoe je het maken van dit sapje dan aanpakt.

Wat vind jij nou echt niet lekker? Ik ben zo maar benieuwd!

Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos

Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos
Voor 2 glazen

Dit zit erin:
250 gram aardbeien, kroontje eraf
2 sinaasappels
150 gram frambozen, liefst bevroren
Paar blaadjes basilicum
Slowjuicer
Blender

Zo maak je het:
Juice de sinaasappels en de helft van de aardbeien in de slowjuicer.

Schenk de slowjuice in de blender en mix er samen met de blaadjes basilicum, overgebleven aardbeien en frambozen een egaal sapje van.

Schenk twee glazen vol en drinken maar!

Tip 1! Heb je nou geen slowjuicer? Doe dan de frambozen, aardbeien en basilicum samen met twee glazen vers geperste sinaasappelsap in de blender.
Tip 2! Of juist geen blender? Haal dan alles door de slowjuicer.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag Little Spoon op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Little Spoons Pina Colada (zonder alcohol)Little Spoons Pina Colada (zonder alcohol)
  • Green power juiceGreen power juice
  • Geluksmomentje: Smoothie met ananas, framboos en passievruchtGeluksmomentje: Smoothie met ananas, framboos en passievrucht
  • Tropische smoothie met extra vitamine CTropische smoothie met extra vitamine C

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: aardbei, basilicum, framboos, Little Spoon goes healthy, sapje, sappenparade, sinaasappel, smoothie

« Cake Dealer, taart vanuit de leukste caravan ever
Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne »

Reacties

  1. Marlotte zegt

    11 augustus 2015 om 20:07

    Eigenlijk gebruik ik nooit sinaasappels in mijn sapjes. Moet ik toch maar eens een keertje gaan doen, ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      14 augustus 2015 om 08:20

      Ik vind het altijd super lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok