BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Biefstukspiezen van de barbecue

21 juli 2015 door Stefanie 2 Reacties

Biefstukspiezen van de barbecue Het leven van een foodblogger gaat niet over rozen. Of nee beter gezegd, het leven van de foodblogger wel. De persoon waar de foodblogger mee samenleeft heeft het over het algemeen wat zwaarder. Als we uit eten gaan wordt er eerst een foto gemaakt van alle heerlijkheden op tafel. ‘Mag ik al?’ Klinkt het vaak uit de mond van mijn lover. ‘Nee schatje. Nog even wachten.’ Komt hij hongerig thuis van zijn werk, dan moet nog snel even het gerecht op de foto. Wat resulteert in een grote rommel in huis en een koud bord eten. Alhoewel ik dat natuurlijk altijd weer even opwarm, dus het is misschien niet koud, maar ziet er een stuk minder mooi uit dan op de foto.

De perfecte foto

Die perfecte foto, tja dat is een dingetje hoor. Gelukkig is Ruben heel enthousiast over alles wat ik doe en helpt hij graag waar nodig. Zo ook met deze biefstukspiezen van de barbecue. Deze biefstukspiezen maakte ik als proefopdracht voor VROUW.nl. Super spannend en die foto was nog belangrijker dan anders. Bij ons is de barbecue toch wel het territorium van de man dus liet ik het grillen over aan de grill meister himself. We besloten dat de gasbarbecue misschien niet zo heel fotogeniek was. Aangezien de gasfles ook leeg was kochten we ‘s middags zo’n tafelgevalletje. In een leuk kleurtje blauw. Klein van formaat dus hij paste makkelijk op ons schattige salontafeltje buiten. Ruben was ook om. Veel makkelijker zo’n kleine barbecue en wel zo gezellig als je met z’n tweetjes eet. Kolen en briketten erin en grillen maar. Dat ging net even anders. Het duurde een eeuwigheid en de boel werd maar niet warm. Laat ik nu net van die mooie grillstreepjes willen op de biefstuk en daar is toch wel een gloeiend hete barbecue voor nodig.

Biefstukspiezen van de barbecue Help! Lichte paniek. Ik ben best een stresskip en zag mijn plan voor biefstukspiezen met grillstreepjes als in duigen vallen. Maar goed de grill meister zou de grill meister niet zijn om vervolgens met een plan B te komen. Snel checken of er stiekem toch niet een ietsie pietsie gas uit die gasfles kwam. En ja hoor wat een geluk. En wat bleek, die gasbarbecue is een partij fotogeniek. Ik blij en Ruben ook want de liefde voor de buitenkeuken was direct weer terug.

Het duurde even voor we eindelijk konden eten, maar uiteindelijk was het allemaal niet voor niets, want de opdracht voor VROUW.nl is in de pocket. Daarom zijn deze heerlijke spiezen met biefstuk voor mijn schatje, met zijn engelengeduld!

Biefstukspiezen van de barbecue

Biefstukspiezen van de barbecue
Voor 4 spiesen

Dit zit erin:
400 gram biefstuk, in gelijke stukken
2 teentjes knoflook, geraspt
Bosje tijm, enkel de blaadjes en fijngehakt
100 milliliter olijfolie
8 kastanjechampignons, gehalveerd
1 rode paprika, in stukjes
4 spiezen van metaal, hout werkt ook prima, maar leg ze van te voren in het water om verbranden te voorkomen
Peper en zout
Extra olijfolie

Zo maak je het:
Doe de knoflook, tijm en olijfolie in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Leg hierin de biefstuk en laat afgedekt marineren in de koelkast. Het allerlekkerste is om dat een paar uur te doen, maar met iets korter is niets mis mee.

Haal de spiezen een half uur voor je ze gaat rijgen en grillen uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur komt.

Vet de metalen spiesen in met een beetje olijfolie. Het vlees en de groente gaat er op deze manier net wat makkelijker af na het grillen.

Steek de barbecue aan – hier komt de man goed van pas – of verwarm een grillpan.

Rijg ondertussen de spiesen. Begin met een stuk champignon, dan een stuk rode paprika en vervolgens de biefstuk. Ga net zolang door tot je vier stukken biefstuk aan de spies hebt. Herhaal dit met de drie andere spiezen ook.

Als de spiesen geregen zijn, besprenkel je ze nog met wat extra olijfolie. Rooster de spiezen 4 minuten voor rare tot 10 minuten voor well done. Keer regelmatig.

TIP! Deze spiezen zijn heerlijk met een gepofte aardappel en een lekkere groene salade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

 Biefstukspiezen van de barbecue

Dit vind je misschien ook leuk

  • Rozemarijnspiesjes van de barbecueRozemarijnspiesjes van de barbecue
  • Ribeye met mierikswortelsausRibeye met mierikswortelsaus
  • Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliKippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
  • Köfte van rundvlees met een pittig tomatendipjeKöfte van rundvlees met een pittig tomatendipje

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: barbecue, BBQ, biefstuk, champignon, hoofdgerecht, paprika, spies

« Food bucketlist #1 Spaghetti vongole
Galerie POP in Domburg voor lekkere koffie en huisgemaakte taartjes »

Reacties

  1. mirjam zegt

    7 augustus 2015 om 18:54

    Een aanrader!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 om 21:56

      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok