BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Verwarmende glühwein

29 november 2015 door Stefanie Reageer

Verwarmende glühweinDe eerste keer dat ik glühwein dronk, vond ik het vreselijk. Niet gek ook als je bedenkt dat die kennismaking met warme wijn plaats vond in de tijd dat ik Breezers en zoete witte wijn dronk. Het hielp ook niet mee dat de wijn uit een fles kwam. Zo’n goedkope die je bij elke willekeurige supermarkt koopt. En onderin het schap staat bij alle niet-te-drinken dranken. Nu ben ik er achter dat glühwein echt geweldig lekker is, maar dan moet je wel even zelf de keuken in duiken.

Houten blokhutjes

Gluwein is natuurlijk ook echt een goedje dat je drinkt op een kerstmarkt. Het eerste weekend weg met Ruben was naar Brussel. Ergens begin december dus de stad was al volop in kerstsfeer. Niet alleen een groot plein met van die houten blokhutjes, maar ook kleine smalle straatjes waar allerlei kersterige kraampjes stonden. Op straat werden escargots à la minute bereid, de zoete geur van de Brusselse wafels, die overal gebakken werden, kroop in je neus en op de achtergrond hoorde je mijn lievelingsmuziek: kerstliedjes. We dronken natuurlijk een glaasje glühwein. Dat was geen zelfgemaakte vermoed ik, maar goed dat mocht de pret niet drukken. Als snel gingen we over op het echte werk en tikte wat kleine glaasjes schnaps achterover. Veel te sterk voor mijn smaak, maar natuurlijk liet ik me niet kennen. Dat is net zo met tequila. Niet te drinken, maar goed op feestjes is er altijd wel iemand die voorstelt om wat shots te bestellen. Ook ik.


Verwarmende glühweinMet wat drank op word je soms wat overmoedig. Je denkt na een nacht stappen dat je er nog geweldig uit ziet bijvoorbeeld. Tot je ontnuchterd de spiegel checkt en weer terug in de realiteit belandt. Je mascara zit meer onder je ogen dan op je wimpers. Of is de panda look toevallig in de mode? Niet hè? Ook denk je alles aan te kunnen en alles te durven. Bijvoorbeeld een ritje in het reuzenrad. Het reuzenrad? Ja inderdaad. De kermisattractie waar zelfs mijn moeder in durft. Ik vind het echter doodeng, dankzij mijn hoogtevrees. Als ik op tv nog maar iets zie over hoge bruggen word ik al akelig, laat staan als ik overheen rijd. Ik doe het wel maar met de complete focus op vooruit en vooral niet toch even naast me kijken. Niet alleen ik heb hier last van, maar ook mijn schatje. In iets mindere mate misschien, maar genoeg om ook dat reuzenrad doodeng te vinden.

Doodsangsten

Het idee was om samen romantisch in zo’n bakje te zitten. Rozig door de drankjes en knus tegen elkaar. Op de één of andere reden was ik mijn angst voor hoogtes vergeten. Tot we in dat grote gevaarte plaatsen namen en gingen draaien. Ik kende Ruub nog niet zo lang dus wist niet hij dit ook helemaal niets vond. Terwijl ik me met één hand krampachtig vast hield aan mijn lover en met de ander aan een armsteun, piepte ik: “Schatje, wil jij wat foto’s maken van het uitzicht?” Leuk voor later dacht ik zeker? En toen zag ik dat hij zich net zo krampachtig vasthield. De hele rit hebben we doodsangsten uitgestaan samen. Vooral op de momenten dat het rad bovenin stil bleef staan. Vreselijk was het. Dankbaar stapten we na al die minuten, die aanvoelden als uren, weer uit. Het eerste wat we deden was schnaps drinken. Je moet wat hè om te kalmeren?

Verwarmende glühwein 
Voor 7 à 8 glaasjes

Verwarmende glühwein

Dit zit erin:

  • 1 fles rode wijn, ik gebruik een Shiraz
  • ½ citroen, in plakken
  • 1 sinaasappel, in plakken
  • 4 kruidnagels
  • 125 gram vanillesuiker
  • 2 steranijs

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Geduld ;-)
  • Snijplank +  mes

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten samen in een steelpan.
  2. Breng de wijn aan de kook. Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  3. Laat zacht pruttelen zodat de smaken in de wijn kunnen trekken. Dat heeft zeker een uur of 3/4 nodig. Korter kan natuurlijk ook, maar langer is lekkerder voor de smaak.
TIP! Maak voor de meest smakelijke glühwein de warme wijn al in de ochtend.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Verwarmende glühwein

Dit vind je misschien ook leuk

  • KarameltaartjesKarameltaartjes
  • De lekkerste speculaasbrokkenDe lekkerste speculaasbrokken
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis
  • Linzenstoof met worstjes van LivarLinzenstoof met worstjes van Livar

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: feestdagen, gluhwein, kaneel, kerst, Sinterklaas, steranijs, wijn, winter

« De lekkerste speculaasbrokken
Healthy lunchbowl met gerookte tofu »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok