BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip

28 november 2018 door Stefanie Reageer

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kipDeze khao soi proefde ik in Thailand. Thuis maakte ik het na en dat was zo’n succes dat ik nog een aantal keer de keuken in dook om deze Thaise currysoep met noodles en kip te perfectioneren, zodat ik het recept met jullie kan delen. En jawel, die dag is vandaag! Voor ik je helemaal uitleg hoe je de soep maakt, eerst een verhaal over souvenirs.

Souvernirs

Wat voor souvenirs nemen jullie graag mee naar huis na een vakantie? Sinds Little Spoon bestaat neem ik elke reis die ik maak, wel iets van servies of bestek mee naar huis. Ook nu in Thailand is het weer raak. Goed raak zelfs.. We eten vooral bij straatstalletjes. De tafels zijn gedekt met kitscherig zeil en kleurrijk plastic servies met, de door mij zo geliefde, bloementjes. Ook het licht gewicht bestek vond ik tof. Bij een lokale Blokker maar dan anders natuurlijk, keek ik voor zo’n tafelzeil. Ruub wachtte buiten, want het winkeltje gaf hem nogal een claustrofobisch gevoel. Vooral heel vol, smal en klein. Na tien minuten kwam ik ook de winkel uit. Zonder zeil, maar met een flinke stapel servies en bestek. Compleet in mijn nopjes.

Het was dan ook wel een beetje balen dat ik het bestek in mijn handbagage had gestopt. Tijdens de binnenlandse vlucht moest ik jammer genoeg de vorken inleveren. Wat dachten ze dat ik er mee zou doen? Ik weet het hoor, veiligheid boven alles, maar stiekem toch een beetje balen. De beambte die mijn trolley doorzocht moest er wel om grinniken.

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip

Zoektocht

Eenmaal terug in Bangkok begon de zoektocht naar nieuwe vorken. Een medewerker van het hotel vroeg ik om raad. Nadat hij en mijn lover me eerst uitlachten kreeg ik advies. In het winkelcentrum wat hij aanraadde was had ik succes. Naast vorken kocht ik nog veel meer. Zelfs Ruub deed mee en zocht van alles voor me uit. Stokjes, stelletjes die hier op tafel staan met pepertjes, vissaus, enz, kleine flesjes sojasaus en nog veel meer. Dat we daarvoor een aantal cocktails hadden gedronken hielp ongetwijfeld mee. Ik genoot ervan. Ook de winkelwagentjes had ik graag meegenomen, maar of dat door de douane komt vraag ik me af.

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip

Straatstalletje

Al het moois wat ik scoorde zie je hier op de foto’s. Ach, echt mooi is het niet, maar ik werd zo gelukkig toen ik het maanden later eindelijk voor het eerst het kitscherige zeil uit de kast trok om deze Khao Soi op te fotograferen. Dit gerecht is zo lekker. Ik proefde het in Bangkok bij een straatstalletje. Wel een hip exemplaar want ze hebben een Instagram account. . We besloten de eerste dag naar de hippe wij Ari te gaan. Een wijk waar traditionele eetstalletjes naast hippe coffeebars zitten. Waar de Thaise millenials die in de buurt werken, zich te goed doen aan iced latte en spicy soepen. Waar onder dus deze. Romige en spicy rode currysoep met kip en noodles. Inmiddels heb ik de soep al een aantal keer thuis gemaakt. Ik vond hem nu perfect genoeg om met jullie te delen. 

Khao soi

De soep is romig, zoet, zilt, heet en fris. Dat komt wat mij betreft dicht in de buurt van perfectie. Let wel op dat dit gerecht wat ingrediënten bevat die je wellicht enkel bij de toko kunt kopen. Neem wel echt even de moeite om er één te bezoeken, want zonder bijvoorbeeld pandagblad of ingemaakt mosterdkool, is de Khao soi voor mij niet compleet.

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip
Voor 4 tot 6 personen

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip

Dit zit in de currypasta:

  • 1,5 tl korianderzaadjes
  • 5 kardemompeulen
  • 3 gedroogde chilipeper, geweekt in warm water
  • 1 of 2 verse chilipepers, grof gehakt, als je van pittig houdt laat dan de zaadlijsten zitten
  • 5 tenen knoflook, grof gehakt
  • 3 sjalotten, grof gehakt
  • 3 cm kurkuma, geschild en grof gehakt
  • 5 cm gember, geschild en grof gehakt
  • Zout

Dit zit in de khao soi:

  • 3 kippenbouten, door de helft gehakt
  • 250 gr rijstnoodles
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 l kippenbouillon
  • 5 el vissaus
  • 4 el sojasaus
  • 3 tl palmsuiker
  • 2 pandanbladeren, fijngehakt
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 bos koriander, grof gehakt
  • 3 sjalotten, grof gehakt
  • 2 limoenen, in partjes
  • Ingemaakt mosterdkool, dit koop je bij de toko
  • Taugé
  • Stuk Chinese kool, flinterdun gesneden

Zo maak je :

  1. Maak als eerste de currypasta. Rooster de korianderzaadjes en kardemompeulen kort in een droge koekenpan. Zodra ze beginnen te geuren haal je de de specerijen uit de pan. Je kunt ervoor kiezen om de currypasta in de vijzel te maken. Ik vind dat een beetje gedoe ;-), daarom doe ik het gewoon in de keukenmachine.
  2. Doe de pepers, samen met de kurkuma, gember, knoflook en sjalotten in de keukenmachine. Voeg ook de korianderzaad en kardemom toe. Breng op smaak met een snuf zout en hak alle ingrediënten fijn tot er een grove currypasta ontstaat.
  3. Verhit een wok op het vuur en giet hier de helft van de kokosmelk in. Al roerend zie je dat de kokosmelk verandert van kleur, het wordt lichter en kookt iets in. Voeg nu de currypasta toe. Laat 5 minuten pruttelen en doe de kip in de wok. Voeg de vissaus en sojasaus toe.
  4. Schenk de helft van de bouillon bij de kip en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken. Draai de kip af en toe om. Voeg de rest van de kokosmelk en bouillon in de pan, samen met het pandanblad, palmsuiker en de limoenblaadjes. Laat nog 20 minuten zacht doorkoken.
  5. Doe alvast alle toppings op een schaal. Grof gehakte sjalotten, mosterdkool, koriander, taugé, Chinese kool en wat schijfjes limoen. Iedereen kan zo zelf zijn of haar soep naar smaak aankleden.
  6. Kook de noedels gaar zoals staat op de verpakking.
  7. Breng de soep op smaak. Voeg eventueel nog wat limoensap, vissaus of juist palmsuiker toe. Als je tevreden bent met de smaak is het tijd om de soep te serveren. Schep de noodles op de borden en verdeel er currysoep en kip over.
  8. Serveer de khao hoi met alle lekkere toppings.
TIP! In Thailand staat standaard een bakje met vissaus gemengd met limoensap en fijngehakte pepertjes op tafel. Ik vind dit zo lekker. Daarom maak ik dit mengsel altijd als ik Thais kook. Het is heel simpel. Snijd 1 of 2 rawits in dunne ringen. Doe samen met het sap van een limoen en flink wat vissaus in een bakje. Even mengen en klaar! Een super smaakmaker!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to goMakkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go
  • Thaise groene curry met garnalenThaise groene curry met garnalen
  • Thaise viskoekjesThaise viskoekjes
  • Larb gai // Thaise salade met pittige kipLarb gai // Thaise salade met pittige kip

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Soep Tags: curry, currysoep, Khao soi, kip, noodles, Thailand, Thaise recepten

« Trendrapport Sunny Cars // Waarom kiezen we voor een huurauto op vakantie?
Tarte tatin van sjalotten met een kruidige salade »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok