BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Groene wintergroente

19 december 2015 door Stefanie 2 Reacties

Groene wintergroente

Serveer bij je kerstdiner ook wat heerlijke groene wintergroente. Deze groentjes zijn net even anders en daarom ook zo mega lekker.

Gek

Vroeger had ik je voor gek verklaard als je me vertelde dat ik vrijwillig spruitjes en sperziebonen ging eten. Samen met de broccoli die ik altijd wel oké vond. Nu geniet ik er oprecht van. Vooral deze combinatie met knoflook en parmezaanse kaas. Wie weet verklaar jij mij nu voor gek, maar ik word heel blij van een bordje van deze groente.

Groene wintergroente

Bruin snoetje

Ik had altijd alleen wel een probleem. Die mooi fris groene groentjes werden bij nogal eens bruin. Kijk, ik word blij van een bruin snoetje bij mezelf. Maar eerlijk is eerlijk, bruin getint is bij spruitjes nou eenmaal niet zo’n smakelijk zicht. Ik vertelde het mijn moeder. Moeders zijn altijd redders in nood als het aankomt op problemen oplossen die ontstaan in de keuken. Of eigenlijk problemen in het algemeen of course. Ik vertelde van de verkleurde groente en toen gaf zij me de tip om de groente niet met water en al aan de kook te brengen, maar pas in de pan te doen als het water al kookt. Tja, zo simpel eigenlijk, maar het resultaat mag er zijn.

Groene wintergroente
Bijgerecht voor 4 personen

Groene wintergroente

Dit zit erin:

  • 200 gram Franse sperzieboontjes, uiteinden verwijderd
  • 200 gram spruitjes, uiteinden verwijderd
  • 200 gram broccoli, in roosjes
  • Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Pan
  • Wok
  • Rasp

Zo maak je het:

  1. Zet een grote pan water op. Als het water kookt voeg je als eerste de spruitjes toe, dan de sperzieboontjes en als laatste de broccoli. De groente kook je respectievelijk, 10 tot 12 min, 8 tot 10 min en 6 tot 8 min.
  2. Terwijl de groente kookt, verhit je olijfolie in een wok en bak je hierin de knoflook. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt.
  3. Giet de groente af en voeg het bij de knoflookolie.
  4. Schep de Parmezaanse kaas erdoor. Meng goed en serveer.
TIP! Heb je wat groente over? Deze groene wintergroentes zijn ook heerlijk met wat couscous en feta.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
  • Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjesHerderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes
  • Focaccia met drie soorten toppingFocaccia met drie soorten topping
  • Witlof met ham en kaas uit de oven maar dan andersWitlof met ham en kaas uit de oven maar dan anders

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: broccoli, kerst, parmezaanse kaas, sperziebonen, spruitjes

« 10 x ideetjes voor het kerstontbijt
Gingerbread milkshakes »

Reacties

  1. Janny zegt

    20 december 2015 om 12:37

    Ik kook de groenten ook zo en zonder deksel op de pan, voor de mooie groene kleur.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 december 2015 om 10:59

      Ik doe het nu ook nooit meer anders. Het ook wil ook wat ;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok