BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

12 augustus 2015 door Stefanie 3 Reacties

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

Op vakantie vind ik het heerlijk om op zoveel mogelijk verschillende plekken te eten en allerlei lekkers te proberen. Soms, heel soms stap ik daarvan. Als ik een restaurant zoals Ché Luz tegenkom. Je snapt, het restaurant moet dan wel van hele goede huize zijn. En dan bedoel ik niet dat het allemaal chique de friemel moet zijn, met elke avond een tig gangenmenu. Nee, eigenlijk wel een beetje het tegenover gestelde. Alles moet dan kloppen. Ik ga je nu precies vertellen wat er dan allemaal zo goed klopt bij Ché Luz.

Touren

Vorig jaar op vakantie in Bretagne stapten we op dag 1 in de auto om de omgeving te verkennen. Gewoon een beetje rond touren, raampjes open. Haar dat wappert door de wind, de zon in je gezicht en fijne muziek hard aan. We reden door het dorpje Etel en zagen een terras wat er echt te gek uit zag. We parkeerden direct de auto om iets te eten en drinken bij Ché Luz, een oesterbar waar je ook een hoop ander lekkers uit de zee eet.

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

Tuk tuk

Ché Luz zit in een grote oude garage. Grote deuren, knalblauw geverfd met een beetje schoolbordverf zodat daar het menu op geschreven wordt. De muren hangen vol met mooie foto’s, schilderijen en mooi gekleurde elpeehoezen. Op het terras staan Chesterfield banken, toffe tafeltjes met mozaïek, fel gekleurde stoeltjes, een tuktuk en een roeiboot. Klinkt als een behoorlijk allegaartje hè? Dat is nou precies de reden dat het er zo geweldig uit ziet. Alles past perfect bij elkaar. En wat ik dan nog vergeet te vertellen, het uitzicht op de Rivière d’Étel is prachtig. Oh en tel er ook de muziek bij op. Cubaanse en Spaanse liedjes. Daar ben ik dol op. Ja dit maakt mij redelijk euforisch.

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

Flesje wijn

We zijn er nog niet, want er is meer. De wijn. Dat is wel een belangrijk onderdeel van mijn vakantie. Ik ben gek op een goed glas en stiekem drink ik nog liever een flesje. Niet alleen, alhoewel dat ook best zou kunnen. Een fles op tafel is gewoon zo gezellig. Ik vertelde al dat Ché Luz een oesterbar is. We aten er dus, jawel oesters. Meerdere plateautjes want die schelpen slurp je zo leeg. Ook genoten we van garnalen met mayonaise die de eigenaresse zelf maakt. Op de laatste avond kozen we voor makreel met groente en aardappeltjes met veel knoflook en tijm. Zo eenvoudig, maar wat een smaken.

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

En dan nog even over de eigenaresse. Wat een leuk mens. Zo enthousiast. Vol passie staat zij in haar restaurant. In totaal hebben we drie keer genoten van dit geweldige totaal pakket. Ik wil terug!!

Ché Luz
1 cours des quais
56410 Étel
Bretagne, Frankrijk
Website

Wat vind jij van Bretagne? Let me know! Ik ben super benieuwd. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of @littlespoon_nl op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne

Dit vind je misschien ook leuk

  • Le Petit Poisson Vert in het Bretonse PlouhinecLe Petit Poisson Vert in het Bretonse Plouhinec
  • Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard
  • De Vluchthaven in BruinisseDe Vluchthaven in Bruinisse
  • Ultieme strandgevoel bij het Zeecafé in OostkapelleUltieme strandgevoel bij het Zeecafé in Oostkapelle

Categorie: Frankrijk, Landen Tags: Bretagne, etel, Frankrijk, hotspot, op reis, restaurant, review

« Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos
10 tips voor Zuid-Bretagne »

Reacties

  1. Annemieke zegt

    18 januari 2017 om 14:00

    Wat ons een leuk ideetje leek , namelijk onze Chesterfield banken de tuin in banjeren, bleek desastreus te zijn voor het leer van onze geliefde meubels. Tsja, het is hier ook geen zonnig Frankrijk. Echter er werden ons een aantal zaken aangeraden die aan chesterfield reparatie doen: nu staat hij weer te pronken voor onze haard.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 om 09:24

      Het idee klinkt super inderdaad. Uitvoering bleek minder dus. Fijn dat het inmiddels weer gerepareerd is!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok