BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Little Spoon in de keuken bij restaurant Meliefste

4 mei 2015 door Stefanie 4 Reacties

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteAl jaren ben ik een fanatieke hobbykok. Ik kan, al zeg ik het zelf, best aardig koken, maar goed ik blijf een amateur. Zo weet ik niets of weinig van kerntemperaturen, snijtechnieken, bereidingswijzen en hele bijzondere smaakcombinaties. Ik doe alles altijd op gevoel. Prima natuurlijk zolang je voor jezelf kookt, maar zodra je bij de Nederlandse horecatop hoort gaat het er wel echt anders aan toe. Deze bofkont heeft een dagje meegedraaid bij Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. Meliefste is het restaurant van Thijs en Anuschka Meliefste. Sinds 1 maart zijn zij de trotse eigenaren van dit prachtige restaurant op een schitterende locatie aan het Veersemeer. Het jonge stel heeft horeca, koken en gastvrijheid door de aderen stromen. Daarom extra leuk om uit mijn eigen keuken te komen en te zien hoe het er aan toegaat bij de pro’s. De hele dag heb ik foto’s gemaakt. Kijken jullie mee?

This is my view of the day. Niet verkeerd toch? Alhoewel ik weinig van het uitzicht heb genoten want in de horeca is het gewoon keihard werken. Ik hielp weliswaar op een rustige dag mee, maar Thijs vertelde dat je in de keuken nooit klaar bent. Ook op dagen met weinig reserveringen is er altijd wat te doen.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteOm 9.00 uur meldde ik me bij Thijs. We begonnen met een bakje koffie. Of nee, cappuccino. Daar ben ik gek op. De cappuccino die Anuschka voor me maakte is wat mij betreft meer dan goed gekeurd. En dan schort aan en aan de slag

Thijs werkt veel met gefermenteerde groente en groente uit het zuur. De gasten krijgen voorafgaand aan het diner een schattig weckpotje met daarin wat van deze groente. Ze zijn heerlijk. Aan mij de taak om de potjes te vullen. Om daarna deze artisjokken te pellen. Iets wat ik dus nog nooit gedaan had. Net zoals ik nog nooit een gerecht heb gemaakt met verse artisjokken. Ik maakte onder andere rolletjes van plakjes ingelegde wortel en vulde vormpjes met een vlierbloesemcrème – die echt fantastisch lekker is overigens – voor bij het dessert. Ook maakte ik bolletjes van rauwe aardappel, zo’n kilo of vijf. Met daarna blaren op mijn handen. Het lijkt wel of ik niets gewend ben. Ik mocht alles proeven van Thijs. Je snapt dat ik me dat geen twee keer heb laten zeggen ;-).

Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteOndanks het gesnoep tussendoor, ging een lunch er wel in.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteDeze krabscharen heb ik gebroken. De krab peutert Thijs er uit om te gebruiken voor een heerlijk voorgerecht. Een klusje van een halve dag is dat.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteNadat ik na de lunch nog wat had geholpen was het tijd om te proeven. Dat is toch wel hetgeen waar ik het beste in ben. Proeven en genieten van de gerechtjes en bijpassende wijnen. Na een paar heerlijke amuses, waaronder één met paling en krokante pastinaak, mocht ik dit kunstwerkje van wortel, krab en crème fraîche proeven. Elke hap bracht me meer in de zevende hemel. Wow wat geweldig zeg.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteEn toen de rode poon met asperges en een jus van kaefir. Ook al zo geweldig.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteHeb je ooit wel eens een dessert geïnspireerd op een berk, vlier en een spar gegeten? Ik wel en ik vertel je, het is heerlijk. Sorbetijs van berkensap, meringue van berkensap, witte chocolade poeder… Ja hoor, weer in diezelfde zevende hemel.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteLittle Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteLittle Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteNa al deze heerlijkheden was het tijd om weer aan de bak te gaan. We verhuisde de keuken voor de buitenlucht om te gaan wildplukken. Thijs laat zich voor zijn gerechten inspireren door de natuur. Een tikkeltje barbaars misschien maar ik heb geen idee welk bloemetje nu eetbaar is en welk bloemetje onkruid. We plukten dovenetel, hondsdraf, koolzaad en vogelwikke. Je ziet op de foto van het gerechtje met wortel, krab en crème fraîche dat de bloemetjes ook echt gebruikt worden.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteThijs aan het werk, maar ook ik mocht proberen een kunstwerkje na te maken. In opperste concentratie natuurlijk. Een bibberend handje, want wat een precisiewerkje.

Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste Little Spoon in de keuken bij Restaurant MeliefsteRond een uur of 23.00 was de keuken schoon en opgeruimd en was het tijd voor een after work drankje. Wat een lange dagen. Dik respect voor Thijs en Anuschka die dit elke dag van de week zo doen. Een bijzonder en mooi bedrijf dat wordt gerund door mensen met een passie. Te gek om daar een dagje onderdeel van de zijn. Ik kan niet wachten om er met mijn lover te gaan eten. Aanrader!

Heb jij al gegeten bij Meliefste? Laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Little Spoon in de keuken bij Restaurant Meliefste

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle
  • Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te wordenWit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden

Categorie: Inspiratie, Overig, Restaurants, Wolphaartsdijk, Wolphaartsdijk Tags: zeeland

« 3 x fetadips
Quinoasalade met geblakerde kip »

Reacties

  1. Ellen zegt

    4 mei 2015 om 09:11

    Wat moet dat een fantastisch leuke ervaring geweest zijn! Al het eten zag er ook echt heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 mei 2015 om 22:41

      Het was echt een geweldige dag. En dat je dan ook nog van alles mag proeven… jammie!

      Beantwoorden
  2. Sarah - Van Eigen Kweek zegt

    4 mei 2015 om 21:27

    Wow! Wat leuk om als hobbykok eens te kunnen meedraaien in een restaurant. En zo te zien is het ook nog eens top wat ze daar serveren! Echt leuk hoor!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 mei 2015 om 22:40

      Het was geweldig. Als je ooit eens in de buurt bent, is het aanrader om te eten!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok