BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander

2 december 2018 door Stefanie Reageer

Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander
Met deze Thaise witlofsalade waan je je even in het land van de glimlach. Ik combineerde de witte groente, in een frisse salade, met grapefruit, gebakken garnalen, kokos en koriander. Benieuwd waar ik mijn inspiratie op deed? Lees snel verder.

Pad thai

De Thaise keuken blijft me inspireren en verveelt echt nooit. Zelfs niet na drie weken Thai food voor ontbijt, lunch en diner. In mijn geval dan. Begin van dit jaar was ik op vakantie in Thailand. Voor de tweede keer. De eerste keer at ik pad Thai. Met garnalen. That’s it. Oh en ook af en toe een curry. Ook met garnalen, want dat vind ik nou eenmaal het allerlekkerste. Die pad Thai was niet uit nood geboren hoor. Denk nu niet dat ik niets anders lustte maar de pad Thai smaakte zo goed dat ik niet anders kon dan overal dit gerecht bestellen. De tweede keer Thailand besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik nam mezelf voor om bij elke maaltijd iets anders te proeven. En dat beviel super goed.
Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander

Pomelo

Wat me echt enorm is bijgebleven is een pomelo salade met garnalen. Dat kwam door de salade, maar ook door de plek. Een prachtig uitzicht, een beeldschoon terras, een fijne vibe en geweldig Thais eten. Ik heb heel wat gelukzalig kreetjes geslaakt. Zelfs zo dat mijn lover op een gegeven moment zoiets had van nu weet ik het wel.

Fris & zilt

Eenmaal thuis besloot ik de salade na te maken. Of nou ja, ruim een half jaar later. En ik gaf er mijn eigen draai aan. Het bittere van de pomelo is heerlijk, maar in de Nederlandse supermarkt zie ik deze citrusvrucht zelden. Daarom verving ik die voor grapefruit en voeg ik blaadjes witlof toe. Dit is toch wel één van mijn lievelingsgroenten. En het smaakt echt niet enkel met ham en kaas uit de oven ;-). De dressing bevat alle smaken bevat die ik lekker vind. Fris door de limoensap, zilt dankzij vissaus, pittig door rode peper met een vleugje rietsuiker om alles in balans te brengen. Natuurlijk ontbreken de door mij zo geliefde garnalen en koriander ook niet. Al met al een top salade.
En wat vinden jullie trouwens van de bordjes en het bestek op de foto? Allemaal uit de Thaise supermarkt, waar ik flink heb ingeslagen. Met als excuus natuurlijk dat ik dit perfect voor alle foto’s van Thaise recepten kan gebruiken ;-).
Dit recept ontwikkelde ik voor Love my Salad. Een platform met de meest lekkere salades en groentegerechten.

Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander
Voor 4 personen

Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander

Dit zit erin:

  • Zonnebloemolie
  • 24 grote garnalen, rauw en gepeld
  • 3 grapefruits
  • 3 el kokosrasp
  • 1 tl gedroogde chiliflakes
  • Vissaus naar smaak
  • 2 limoenen
  • 2 el water
  • 2 tl rietsuiker
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3-4 stronkjes witlof, uiteinde verwijderd en blaadjes losgehaald
  • 4 el pinda’s, grof gehakt
  • 1 bosje koriander
  • eventueel rode peper ter garnering.

Zo maak je het:

  1. Verhit olie in een koekenpan of wok en bak de garnalen aan beide kanten tot ze roze kleuren. Haal uit de pan en zet weg tot je de salade opmaakt.
  2. Snijd de boven- en overkant van de grapefruit en ga daarna met een scherp mesje langs de schil. Zorg dat je al het wit wegsnijdt en het vruchtvlees in tact laat.
  3. Houd de grapefruit in je hand en snijd voorzichtig alle partjes los. Doe dit boven een schaal zodat je tijdens het snijden al het vocht opvangt. Laat de partjes in de schaal vallen. Haal eventueel witte velletjes en pitjes eruit.
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan, tot de witte kokos bruin kleurt. Doe in een kom en voeg vissaus, limoensap, water en rietsuiker toe. Meng door elkaar.
  5. Verhit wat olie in een wok en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde chilipepers. Voeg toe aan het kokosmengsel.
  6. Doe de grapefruit samen met de garnalen, koriander, het kokosmengsel en wat van de binnenste bladeren van de witlof in een schaal. Meng goed. Breng eventueel nog wat extra op smaak met vissaus op limoensap.
  7. Leg wat van de grote – buitenste – witlofbladeren op een bord. Schep de grapefruit en garnalen erop.
  8. Garneer met koriander, pinda’s en eventueel dunne reepjes rode peper.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter 

Thaise witlofsalade met grapefruit, garnalen, kokos en koriander

In samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Venkelsalade met garnalen, avocado en dilleVenkelsalade met garnalen, avocado en dille
  • Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kipKhao soi // Thaise currysoep met noodles en kip
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjesSalade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes

Te vinden onder:Recepten, Salades Tags:garnalen, grapefruit, love my salad, pinda's, salade, Thailand, thais eten, Thaise recepten, witlof

« Tarte tatin van sjalotten met een kruidige salade
Op roadtrip van Lissabon naar Ericeira // mijn favoriete adresjes voor eten, drinken en slapen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon