BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

19 oktober 2017 door Stefanie Reageer

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten echtMexican food! Oh ik ben er dol op. Laatst schoof ik aan bij pop-up restaurant Nopal in Vlissingen en proefde van de authentieke Mexicaanse keuken. En natuurlijk dronk ik een super lekkere Margarita. Benieuwd? Lees snel verder.

Pop-up restaurant

Ik roep hier natuurlijk altijd dat ik zo van Zeeland houd. Dat ik het er zo fantastisch vind en meer van die positieve love my life achtige dingen. Toch is een kleine zeurende side note wel op z’n plaats. Wat ontbreekt in mijn fantastische provincie, is een Mexicaans restaurant. Net als een Thai of een Vietnamees, waar je ook leuk zit. Ach, als dat alles is. En voor het gebrek aan een stukje Mexico in Zeeland hebben Kiki en Huitzil de oplossing. Samen zijn zij eigenaar van cateringbedrijf Holy Kitchen en Holy Guacamoly.

Eens per maand organiseert het stel pop-up restaurant Nopal, waar je kennis maakt met al het lekkers wat Mexico op culinair vlak biedt. Tof! Het lijkt me fantastisch om een keer op vakantie te gaan naar Mexico. Niet de toeristische plaatsen, vol met Amerikanen of andere all-inclusive liefhebbers. Nee, juist naar de kleine dorpen en onbekende plekken. Om het echte Mexicaanse leven te ontdekken en te proeven van de authentieke keuken.

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt! Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

Echt Mexicaans eten

Misschien vraag je je af waar de liefde voor het eten uit dit Latijns-Amerikaanse land vandaan komt bij Kiki en Huitzil? Heel simpel eigenlijk. Huitzil is van Mexicaanse afkomt en voor Kiki (de liefde dus :-)) naar Nederland gekomen. Nu is de Nederlandse keuken toch net iets anders dan de Mexicaanse. Huitzil miste het eten uit zijn vaderland. Hij eet het liefst zo authentiek als mogelijk en dat is in ons koude kikkerlandje en zeker in Zeeland best lastig. Zo ontstond het idee om Zeeland kennis te laten maken met het echte Mexicaanse eten. En heel eerlijk? Het is best anders dan ik verwachtte.

Veel lekkerder. Minder vet en machtig dan ik altijd dacht. Huitzil doet onderzoek naar de benodigde ingrediënten, haalt de beste stukken vlees bij de slager en speurt net zo lang tot hij die gedroogde pepers of het juiste maismeel voor de tortilla’s vindt. Al dat lekkers houden zij niet enkel voor zichzelf, maar delen dit met iedereen die wil proeven tijdens de pop-up.

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

Nopal

Dankzij deze liefde en de uitstekende voorbereiding, schoof ik op een broeierige augustusavond aan bij Nopal. Voor de locatie maken Kiki en Huitzil gebruik van De Soepbar. Hier schreef ik al eens over. Een toffe samenwerking is dat. De voorkant van het restaurant is omgetoverd tot kleurrijk Mexicaans restaurant. Mooie slingers, bossen bloemen, de menukaart op tafel en Mexicaanse muziek op de achtergrond. We beginnen ons etentje met een Margarita. Natuurlijk gemaakt met Mexicaanse tequila. Hmm… zo lekker. Op de menukaart vind je ook bijzondere limonades en Mexicaanse wijn en bier.

Blauwe mais quesadilla’s

Daarna verschijnt de deelplank op tafel. Dat maakt mij altijd enorm gelukkig, mits wat er op ligt goed smaakt. Dat snap je vast wel. En dit is nu het geval. Homemade mais tortillachips die we dippen in allerlei huisgemaakte salsa’s. Wauw dit is zo lekker. Traditionele guacamole, guacamole met doperwten en munt, jalapeño ananas salsa en Mexicaanse chilipeper salsa. Op de plank liggen ook blauwe mais quesadilla’s gevuld met biologische courgettebloem en een kaasmix van Pecorino en Manchego. Hier kan ik van blijven eten. Van de rest trouwens ook.

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten echt Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

Taco’s

Als hoofdgerecht krijgen we taco’s. En dan niet van die harde schelpen. Homemade exemplaren, waarvan de één belegd met garnalen, tomaat, koriander en kaas. Op de ander ligt cochinita pibil. Dit is pulled pork met bloedsinaasappel en Mexicaanse kruiden. Het is allemaal zo super lekker. Fris en toch vol van smaak. Het vult goed, zonder dat het zwaar op de maag ligt. We sluiten het diner af met, hoe kan het ook anders, een chocolade maistortilla met pure chocolade mousse en ijs.

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

Gedroogde wormpjes

Daarna is het nog tijd voor een Mezcal. Een sterke drank, vergelijkbaar met tequila, maar toch weer helemaal anders. Dit is wel lekker en nip je meer, in plaats van in één keer achterover slaan. Erbij krijg ik gerookt zout met rode peper en gedroogde wormpjes. Dat klinkt een beetje gek he? In Mexico is het eten van wormen heel normaal. Eigenlijk smaakt het super goed.

Dia de los Muertos

Ik kan me voorstellen dat het water je in de mond loopt en je nu zelf wilt proeven en proberen. Dat kan! Elke laatste zaterdag van de maand kun je een tafeltje reserveren bij Mexicaanse pop-up Nopal. De eerst volgende keer organiseren ze samen met De Soepbar een speciale Halloween editie, Dia de los Muertos. Het menu is in Nopal style, maar met een Halloween tintje. Enne het lijkt Kiki en Huitzil extra leuk als je verkleed komt. Dus trek je Dracula/heksen/spoken pak uit de kast!

Pop-up restaurant Nopal
Nieuwendijk 52
4381 BX Vlissingen
www.holykitchen.nl

Heb jij al bij Nopal gegeten geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!

Uitgenodigd door Holy Guacamoly.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Pop-up restaurant Timmerfabriek in VlissingenPop-up restaurant Timmerfabriek in Vlissingen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle
  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart

Te vinden onder:Restaurants, Steden, Vlissingen, Vlissingen, Zeeland Tags:mexicaans, Mexicaans eten, Nopal, pop-up, restaurant, Vlissingen, Walcheren, zeeland

« Waarom Alentejo in Portugal op jouw bucketlist hoort
Persoonlijk // Het leed dat sporten heet… »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon