BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Picknickbrood // goed belegde focaccia

31 mei 2016 door Stefanie Reageer

Picknickbrood // goed belegde foccacia Maak eens dit picknickbrood voor tijdens een picknick of gewoon voor bij de lunch. Het is een goed gevulde focaccia met gegrilde paprika, kappertjes, rucola en Parmezaanse kaas.

Biecht blog

Het is soms best vermoeiend om met mij samen te leven. Ik hoop natuurlijk dat mijn lieve man dit, al nee schuddend, leest. ‘Het valt heus mee schat.’ Ik vermoed dat dit enkel in mijn dromen is. Misschien ben je nu nieuwsgierig wat het leven met mij zo vermoeiend maakt. Ik leg het je graag uit. Hebben jullie trouwens door dat mijn blog langzaam een biecht wordt? Al mijn gebreken en eigenaardigheden verzameld op het wereld wijde web. Ik heb er nogal wat, dus voldoende gesprekstof.

Jantje lacht

Ik ben het type van Jantje lacht, Jantje huilt. En nog wel meer van de ene dag is roze mijn lievelingskleur en de andere dag is roze de lelijkste kleur op aarde. Nee, dat klopt niet, want roze blijft altijd favoriet. Maar oké, je snapt mijn punt. Mijn aard is een tikkeltje veranderlijk. Vergelijkbaar met het weer. Van heel vrolijk, naar huilen en van chagrijnig, naar on top of the world. Voor een man en wellicht ook voor andere vrouwen, is dit niet bij te houden. Herkennen jullie dit? Ik troost me met de gedachte dat er in ieder geval één lotgenoot op de aardbol rondloopt. Een niet nader bekend te maken vriendinnetje.

Picknickbrood // goed belegde foccacia

Paniek

In mijn hoofd is het nooit rustig of stil. Het ene idee na het ander doet zich aan. Dit weekend was het weer zover. Met mijn nieuwe auto, die ik volgende maand krijg (YES!!!), rondtoeren. Naar een B&B in Zuid-Limburg. Een weekend naar Terschelling. Tien dagen naar Mexico. In mijn hoofd werkt het zo. Op het moment dat ik opper om naar Zuid-Limburg te gaan, is de gedachte ook alweer verdwenen. Vaak voor iets nieuws. Mijn schatje raakt lichtelijk in paniek en telt al druk vrije dagen en beschikbare weekenden. Gelukkig kent bij mij inmiddels al een stuk beter (dan ik mezelf soms). Hij weet ook dat ik van al die ideeën het grootste deel niet uitvoer.

Terschelling

En dat vind ik nou zo stom. Waarom is dat? Al die gedachtes, dromen en fantasieën, blijven gedachtes, dromen en fantasieën. Het is toch veel leuker als je er uiteindelijk een mooie herinneringen aan overhoudt? Daarom kreeg ik de opdracht om één bestemming uit te kiezen, en de fantasie om te zetten in werkelijkheid. Ik koos Terschelling. Dat lijkt me fantastisch.

Picknickbrood // goed belegde foccacia

Verlaten strand

Zo gaat dat ook met picknicken. Hoe leuk is het om eropuit te gaan met mooi weer. Een picknickmand gevuld met lekker eten, flessen koude bubbels, zoete baksels, vers fruit en een gezonde smoothie. Die gedachte maakt mij blij. De uitvoering, je raadt het al, die laat vaak nogal op zich wachten. Ik doe mijn best om dit jaar op vakantie in Portugal een picknick te organiseren. Niets spannend hoor. Voor een select gezelschap. We zijn met z’n tweeën, dus dat is easy. Mijn schatje is iets minder van het picknicken maar ik weet zeker dat hij ook blij wordt, van koude biertjes met wat te knabbelen, op een verlaten strand.

Buiten-de-deur-in-de-buitenlucht etentjes

Dit picknickbrood is dus ook een hele fijne voor je buiten-de-deur-in-de-buitenlucht etentjes. Het is al een gouwe ouwe, want deze focaccia ging vorig jaar al op de foto. Ineens herinnerde ik me dit recept, trok hem uit het archief, stofte hem af et voilà.

Picknickbrood // goed belegde focaccia 
Voor 2 tot 4 personen

Picknickbrood -- goed belegde focaccia -7

Dit zit erin:

  • 1 focaccia
  • 1 pot gegrilde paprika’s (450 gr), in stukken
  • 2 el kappertjes
  • 5 rijpe tomaten, in stukken
  • 2 handjes rucola
  • Klein bosje verse munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Rasp
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Meng de gegrilde paprika, kappetjes tomaten, rucola, rode peper en munt in een kom.
  2. Breng op smaak met peper, zout, een klein kneusje citroensap en wat olijfolie.
  3. Snijd je focaccia overdwars doormidden. Beleg de onderste helft met het paprikamengsel.
  4. Rasp er lekker veel Parmezaanse kaas overheen en leg de andere helft van de focaccia  er bovenop.
TIP! Snijd het picknickbrood stukken en eet direct op. Of pak goed in en neem mee tijdens een picknick.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Picknickbrood // goed belegde foccacia

Dit vind je misschien ook leuk

  • Caesar salad wrap met gerookte kipCaesar salad wrap met gerookte kip
  • Focaccia met drie soorten toppingFocaccia met drie soorten topping
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade

Categorie: Lunch, Recepten Tags: brood, focaccia, gegrilde paprika, kappertjes, lunch, parmezaanse kaas, picknick, rucola

« Caponata // een goed gevulde groentestoof
Wildplukken in Zeeland met Thijs Meliefste + wildpluktips »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok