BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom

5 mei 2016 door Stefanie Reageer

De nieuwe burgermeester van Bergen op ZoomSinds ik in maart geproefd heb van al het lekkers wat er bij Restaurant Hemingway op de kaart staat ben ik fan van het restaurant. Toen ik de vraag kreeg om mee te beslissen over wie de titel Burgermeester van Bergen op Zoom kreeg, kon ik niet anders dan ja zeggen.

Ontelbare gangen

De keer van die lunch met ontelbare gangen en onmetelijke glazen wijn, besloot ik deze keer de auto te laten staan en  keurig de trein te pakken. Niet dat ik verwachtte dat ik weer het ene na het andere gevulde glas kreeg, maar gewoon, voor het geval dat. Ook omdat ik nog wel wat werk te doen had en dat is allemaal net wat makkelijker in de trein dan achter het stuur. Zoals altijd was ik weer eens wat laat. Te laat dus om de trein in Vlissingen te pakken. Dat lukte nog wel in Arnemuiden, drie stations verder op. Ik plantte een note to myself in mijn hoofd: op de terugweg uitstappen in Arnemuiden en niet blijven zitten. Dat ging natuurlijk mis. Daar vertel ik een andere keer nog wel eens over.

Zware kost

Op 29 april was het dan zover. De allereerste officieel verkiezing van de nieuwe Burgermeester van Bergen op Zoom. Ja, je leest het goed, burgermeester. Nee, dat moet niet zijn burgemeester. Ik zit ook niet ineens in de politiek, zodat ik me met dit soort zware kost kan/mag bemoeien. Alhoewel, zware kost was het wel degelijk, maar dan op een iets andere manier.

De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom

Witte en zwarte brigade

De witte en zwarte brigade van Restaurant Hemingway streden tegen elkaar om de felbegeerde titel van Burgermeester in de wacht te slepen. Samen met de burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter en kabinetschef Paul Versijp beoordeelde ik de burgers van vier verschillende kandidaten. De reden hiervoor? Een compleet vernieuwde terraskaart van Restaurant Hemingway. Een verrukkelijke burger kan dan natuurlijk niet ontbreken.

De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom

Crunch van houtskool

We proefden een burger met pulled pork en knapperige bacon. Wat mij betreft de nummer twee. Ook in een burger met Israëlische invloeden en een burger met een mediterrane twist zetten we onze tanden. Uiteindelijk stemde de jury unaniem voor de burger van chefkok Sander Doggen. Een flinke hamburger. Eerlijk, verantwoord en vers. Het rundvlees is graan gevoerd en ligt op een stevig en vers brioche broodje van Desemenzo. Compleet met eigen gemaakte barbecuesaus, een crunch van houtskool en knapperige, verse garnituren. Een burger waar je voor omrijdt.

De nieuwe burgermeester van Bergen op ZoomDe prijs? Eeuwige roem natuurlijk. De hamburger is per direct te proeven op de nieuwe terraskaart van Restaurant Hemingway.

Restaurant Hemingway

Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
E info@restauranthemingway.nl
www.restauranthemingway.nl

Ben jij al bij Restaurant Hemingway geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Of staat het op de planning om er te eten? Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom

Dit vind je misschien ook leuk

  • Oeh’s en ah’s bij Restaurant Hemingway in Bergen op ZoomOeh’s en ah’s bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
  • Stop! Burger time // broodje hamburgerStop! Burger time // broodje hamburger
  • De Meesterproef in Nijmegen: lokale producten en oude ambachtenDe Meesterproef in Nijmegen: lokale producten en oude ambachten
  • Firma Pickles, RotterdamFirma Pickles, Rotterdam

Categorie: Bergen op Zoom, Food reviews, Inspiratie, Overig, Steden Tags: Bergen op Zoom, burger, hamburger, restaurant hemingway

« Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok