BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Makkelijk & snel: Kipcurry met udon noodles

7 maart 2016 door Stefanie 4 Reacties

Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodlesMakkelijk & snel, dat is soms zo fijn. Daarom voor jullie het recept voor een rode kipcurry met udon noodles. En alles over boodschappenlijstjes met een eigen ontwikkelde geheimtaal die met geen mogelijkheid te ontcijferen is.

Geheimtaal

Hoewel ik dol ben op het maken van lijstjes ben ik er niet echt goed in. Het gebeurt me nog al eens dat er iets op mijn boodschappenlijstje staat wat ik met geen mogelijkheid kan ontcijferen. Ik schrijf graag in afkortingen. Dat gaat gewoon een stuk sneller dan het hele woord voluit. Zo ontstaat mijn eigen geheimtaal. Die is zo ontzettend geheim dat het me regelmatig niet lukt om de boel te ontcijferen.

Breinbreker

Zo stond er laatst iets op mijn briefje wat leek op 10m of lom of am. Ik weet nog steeds niet wat het is, maar nu ik dit zo type, denk ik dat amandelmelk nog het dichtste in de buurt komt. ‘Kb’ was ook zo’n breinbreker. Urenlang liep ik als een wilde rond bij AH. Wat is kb? Ik wist het echt niet. Thuis, toen het dus al te laat was, herinnerde ik het me. Kruidenboter. Je verwacht dat ik hier wel van leer, maar helaas. Was dat maar waar.

Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodles

Gemopper en gebaal

Ik heb dus de categorie ‘afkortingen op lijstjes’, maar dan is er ook nog de categorie ‘vergeten op het lijstje’ of ‘op het lijstje maar toch vergeten.’ Deze laatste twee merk je pas zodra je thuis bent. En dat is zo frustrerend. Al kokend trek je de koelkast open en dan pak je mis. Soms zorgt dit voor nieuwe en lekkere combinatie maar nog wel vaker voor gemopper en gebaal. En ra ra wie er dan weer snel richting de super sjeest om de ontbrekende ingrediënten te kopen? Yes the mister.

Goede flow

Bij deze rode kipcurry met udon noodles had ik eigenlijk nog taugé bedacht, maar ja vergeten dus. Het was na een heerlijke werkdag dat ik dit maakte. Zo’n dag dat echt alles lukt, je in een mega goede flow zit en je helemaal happy bent. Het komt ook wel eens anders voor, dus extra van genieten.

Groot fiasco

Ik wilde iets lekkers eten maar wat wel snel klaar was. Ineens dacht ik het wordt Pad Thai, maar dat kon alleen maar een grote fiasco worden. Zo lekker als langs de kant van de weg in Thailand, eet je het nooit. Het werd dus dit. Rode kipcurry met udon noodles en zonder taugé, die ik geen seconde miste. Binnen twintig minuten op tafel en zo lekker.

Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodles
Voor 2 personen

Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodles

Dit zit erin:

  • 250 gram kippendijen, in stukjes
  • 250 gram udon noodles
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 centimeter gember, geschild en in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke handen spinazie
  • Vissaus naar smaak
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Olie
  • Optioneel voor de garnering: gehakte koriander en een rode peper in ringetjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Pan

Zo maak je het:

  1. Zet een pan water op en kook de udon noodles zoals op de verpakking staat.
  2. Verhit olie in een wok en bak hierin de stukjes kippendij. Zodra de kip begint te kleuren voeg je de currypasta, knoflook en gember toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Schenk nu de kokosmelk bij de kip en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de spinazie toe. Breng op smaak met een beetje vissaus en limoensap.
  4. Schep de udon noodles samen met de rode kipcurry op een bord en garneer met wat koriander en rode peper.
TIP! Ik vergat de taugé, maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen ;-). Een handje toevoegen met de spinazie is heerlijk voor net dat knapperige.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Makkelijk & snel: Rode kipcurry met udon noodles

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase kip kormaIndiase kip korma
  • Tikka masala zoals in IndiaTikka masala zoals in India
  • Khao soi // Thaise currysoep met noodles en kipKhao soi // Thaise currysoep met noodles en kip
  • Larb gai // Thaise salade met pittige kipLarb gai // Thaise salade met pittige kip

Categorie: Hoofdgerecht Tags: curry, kip, kokosmelk, rode curry, thais, udon noodles

« Quiche met spekjes en ui
Zo maak je bietenhummus! »

Reacties

  1. Maaike zegt

    30 maart 2016 om 21:56

    Heerlijk gerecht, ik heb hem inmiddels al 2x gemaakt!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 april 2016 om 06:50

      Leuk om te horen!

      Beantwoorden
  2. Wendy zegt

    29 mei 2016 om 21:13

    Vanavond gemaakt. Smaakte erg lekker! Ik deed er inderdaad taugé door. Verder deed ik er meer spinazie en bloemkoolroosjes door, voor wat meer groente op tafel. (En ik ben gewoon nooit zo recept-vast ;-)) Die extra groenten pasten er prima bij in de pan, ze gaarden kort in de royale hoeveelheid saus van 250 ml kokosmelk. En we aten er rijst bij in plaats van noodles. Ga hem zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 mei 2016 om 07:39

      Wat fijn dat het zo smaakte. Dat hele niet zo recept-vast herken ik wel. Overal geef ik mijn eigen draai aan. Leuk juist!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok