Ik overdrijf niet, als ik zeg dat ik al jaren involtini wil maken. Dunne rolletjes van rundvlees gevuld met allerlei lekkers. Het klinkt dan vast een beetje gek uit mijn mond als ik je vertel dat er in deze involtini naast knoflook en rauwe ham ook peterselie zit. Hoe dat zit vertel ik je vandaag. En natuurlijk krijg je ook het recept, want dit is een dikke vette aanrader voor kerst. Niet moeilijk om te maken, maar de rolletjes zien er behoorlijk indrukwekkend uit.
Bah!
‘Peterselie komt er bij mij niet in!’ Roep ik altijd vol overtuiging. ‘Bah, peterselie smaakt naar zeep.’ Overdrijven is ook een vak. Dat blijkt. Ik maakte involtini met groene aspergetips. Mag jij raden met wat deze heerlijke vleesrolletjes gevuld zijn? Juist, peterselie. Platte dan wel, want die krulvariant? Daar gooi ik nog steeds de deur voor dicht. Ik had er zelf echt never voor gekozen om de involtini te maken met peterselie. Ik had alleen geen keus. Vriendinnetje Loets wilde me wel helpen met kerstkoken. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want in mijn eentje was dat een drama geworden. Alleen was het me nooit gelukt om negen gerechten te koken en op de foto te zetten. Ook nog zonder stress, want wij werken samen als een geoliede machine. Een perfect duo voor een kookwedstrijd. Daar hebben we al eens samen aan geproefd en we blijken ook nog eens bloed fanatiek. Wie weet… ;-)
Staartstuk
Samen brainstormden we in oktober al over het menu en welke gerechten we dan gingen maken. Uiteindelijk kwamen we terecht bij involtini. ‘Stef,’ begon Loets. ‘Daar moet wel platte peterselie in hoor.’ Hmm, het enthousiasme verdween lichtelijk. Loets overtuigde me dat het écht lekker is. Een tikkeltje sceptisch ging ik akkoord. Een dag voor de grote kerstkookdag deed ik inkopen en kocht platte peterselie. Behoorlijk tegen mijn principes in, maar oké, soms heb je gewoon geen keus. Ook kocht ik bij de slager staartstuk van het rund. Dit is vergelijkbaar met rosbief maar dan nog met een laagje vet eraan. Vraag aan je slager om de plakjes heel dun te snijden. Zo vul je de involtini het makkelijkst en rollen ze goed op.
Hemels!
We gingen aan de slag met dit hoofdgerecht. Toen alles op de foto stond was het tijd om het gerecht zelf te proberen. Terwijl ik dit schrijf loopt het water me weer in de mond. Als ik mijn ogen sluit haal ik zo de geur en smaak weer terug. Wauw! Je weet gewoon echt niet wat je proeft. Het vlees is zo sappig. Dat kleine stukje vet zorgt voor een smaakexplosie. Om over de rauwe ham, knoflook en platte peterselie nog maar niet te spreken. De saus of eigenlijk meer jus maakten we aan met het kappertjes. Het knapperige van de groene asperge maakt het feest compleet. Hemels gewoon! Dus ja, ik kan niet anders dan Loets gewoon gelijk geven.
Involtini met groene aspergetips
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 400 gram staartstuk, in hele dunne plakjes gesneden. Vraag je slager dit te doen.
- Bosje platte peterselie, fijngehakt
- 100 gram rauwe ham, in brede repen gesneden
- 100 gram aspergetips, uiteinden verwijderd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- 2 volle eetlepels kappertjes
- Roomboter
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Kleine prikkertjes
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Bestrooi de lapjes vlees aan beide kanten met peper en zout.
- Leg op elk plakje vlees een reep rauwe ham en een klein hoopje platte peterselie en knoflook. Daar bovenop leg je een groene asperge en uiteindelijk rol je het plakje vlees op. Steek er eventueel een prikker in om het rolletje bij elkaar te houden. Herhaal dit tot al het vlees op is.
- Verhit een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de involtini aan beide kanten goudbruin.
- Voeg nu 3 eetlepels vocht van de kappertjes toe en laat 20 minuten sudderen.
- De laatste 5 minuten doe je de kappertjes erbij.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie