BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Doei 2015 // Hoi 2016

31 december 2015 door Stefanie 1 Reactie

Doei 2015 // Hoi 2016Het zit er op. Of nou ja bijna dan. Over een paar uur is het 2016 en is 2015 voorgoed verleden tijd. Wat was het een bijzonder jaar. Een rollercoaster. Het jaar waarin ik mijn grote liefde trouwde. Een mooiere dag kan ik me niet voorstellen. Vanaf het moment dat ik om 6.00 uur in de ochtend mijn ogen opende en me realiseerde dat het vandaag dan eindelijk zover was. Tot het moment dat ik, bijna vierentwintig uur later, mijn ogen weer sloot, was het fantastisch. Het jaar dat ik stopte als account manager om mijn geluk ergens anders te beproeven. Het jaar dat Little Spoon nog meer bezit van me nam en zo’n groot onderdeel van mijn leven werd dat ik niet anders kon dan daar naar te luisteren. Daarom ook het jaar dat ik van Little Spoon een bedrijf maakte. ‘Ik ga nooit voor mezelf beginnen,’ riep ik altijd. Zeg nooit, nooit. Het voelt zo natuurlijk. ‘Ik wil nooit meer anders,’ zou ik nu bijna roepen. Al ben ik verstandig en houd ik nu wijs mijn mond.

Eenvoudig meisje uit Zeeland

Een jaar waarin ik heen en weer geslingerd werd tussen emoties. Tranen van blijdschap. Natuurlijk op mijn trouwdag. Al hield ik het toen wonder boven wonder aardig droog. Twee dagen voor de bruiloft stond ik al te janken toen ik met een stand-in bruidegom het ja-woord oefende. Ook biggelen de tranen af en toe over mijn wangen als ik me realiseer dat iets wat ik het allerliefste doe, nu mijn werk is. Dat ik daar zo snel al mijn geld mee verdien. Verwarmende reacties van lezer en volgers als ik mijn hart openstel, iets persoonlijks vertel of een succes deel. Dat vind ik zo bijzonder. Ik ben een eenvoudig meisje uit Zeeland dat graag kookt, het een beetje leuk op de foto zet en er een verhaal bij schrijft. Zoiets verwacht je gewoon niet.

Mazzelkont

Ook was het een jaar waarin ik voor het eerst echte wallen kreeg. Dat is natuurlijk een dingetje. Donkere kringen van stress en tranen van spanning en onzekerheid. Want stiekem is het gewoon natuurlijk een partijtje spannend, als je al je onderzekerheden en alles wat veilig is, de deur uit doet. Gelukkig is er dan mijn liefde die heel wijs zegt: ‘Schatje, je mag nu doen wat je het allerliefste doet. Alles komt goed.’ En dat weet ik ook wel, maar soms is het moeilijk om je dat te bedenken. Ik spreek me zelf tegenwoordig wel altijd toe. Dat het inderdaad ook echt allemaal goed komt, want uiteindelijk is dat altijd zo. En dan realiseer ik me weer wat een enorme mazzelkont ik ben. Omdat ik inderdaad mag doen wat ik zo geweldig vind, dat werk nu niet meer aanvoelt als werk en omdat bij mij tot nu toe alles goed is gekomen. Altijd was er wel zo’n onaantastbaar gevoel dat er iets op mijn pad ging komen. Iets wat het helemaal was of is voor mij. Dat het er nu dan ook daadwerkelijk is, is bizar.

Onwerkelijk

Het voelt onwerkelijk en af en toe moet ik mezelf knijpen. Het is hard werken. Een blog waar ik de volle aandacht aan wil besteden, toffe opdrachtgevers die ik niet teleur wil stellen. Want ik ben dol blij dat ze me een kans geven en juist met mij samenwerken. Deze kerstvakantie ben ik gestart met de marketing en PR van Campingpark Ons Buiten. Mijn eerste echte grote opdracht. Daar ben ik zo blij mee. Het werk gaat elke dag door. Is het niet achter mijn laptop, dan wel in de keuken, maar ook in het weekend wanneer ik een wijntje drink in dat leuke kroegje. En dat is helemaal niet erg. Ik geniet er intens van.

Meer genieten

Goede voornemens heb ik niet, maar er is wel het één en ander wat ik anders ga doen in 2016. Ik wil minder onzeker zijn. Onzeker zijn als het goed gaat, want wanneer gaat het dan weer minder? Nadenken over dingen die kunnen gebeuren. Dat is zonde van je tijd en energie. Daarom wil ik ook meer genieten en proberen meer in het nu te leven. Wie weet is het een idee om toch iets met mindfullness te doen? Iemand daar ervaring mee?

Zeeland

Plannen maken gaat non-stop door. In mijn hoofd. Vroeger, toen ik nog niet blogde en ondernemer was, waren dat meer dromen. Niets concreets, maar nu worden die dromen ideeën en plannen die ik daadwerkelijk kan uitvoeren. In het nieuwe jaar ga ik nog meer schrijven over Zeeland. De leuke plekjes om te eten en af en toe om te slapen, dat blijft. Ik ga het aanvullen portretten over bijzondere Zeeuwse ondernemers. Er is zoveel lekkers te verkrijgen in onze provincie. Echte Zeeuwse producten en dan bedoel ik niet de bolus of mosselen.

Reisverhalen

Ik heb nog oneindig veel reisverhalen die ik met jullie wil delen. Dat gaat er in het nieuwe jaar ook echt van komen. Graag vul ik dat aan met nieuwe belevenissen. De combinatie van reizen met eten vind ik wel wat. Hoe ik dat precies wil doen, daar ben ik nog niet helemaal uit. In 2016 ga ik wel op zoek naar bijzondere plekken. Niet te druk, authentiek, midden in de natuur, kleine dorpjes, mooie uitzichten, zoiets. Aan de andere kant staat Hongkong hoger dan ooit op mijn bucketlist en hoop ik daar in het nieuwe jaar samen met vriendinnetje An eindelijk naar toe te vliegen.

Bedankt 2015. Je was bijzonder, heftig, mooi en speciaal. Maar wie ik het meeste wil bedanken is jullie. Mijn lieve lezers, die het mogelijk maken, dat ik mag doen wat ik het allerliefste doe. Een droom die werkelijkheid is geworden.

Ik wens jullie een geweldig nieuw jaar met heel veel liefde en geluk. Luister wat vaker naar je hart en doe wat je blij maakt.

Liefs, Stefanie
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nuPersoonlijk // 5x tips om te leven in het nu
  • Persoonlijk // Het leed dat sporten heet.. #2Persoonlijk // Het leed dat sporten heet.. #2
  • Persoonlijk // Het leed dat sporten heet…Persoonlijk // Het leed dat sporten heet…
  • 6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl

Categorie: Inspiratie, Persoonlijk Tags: 2015, 2016, jaaroverzicht, persoonlijk

« Top 10 meest gelezen berichten op Little Spoon in 2015
Dromen over reizen + De Vakantiebeurs »

Reacties

  1. Marianne zegt

    31 december 2015 om 10:56

    Je doet het super!
    Veel succes en vooral plezier voor volgend jaar.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok