BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

REVIEW // Good Food Book #2

29 oktober 2015 door Stefanie Reageer

REVIEW // Good Food Book #2Koken is leuk, maar eerlijk is eerlijk, je hebt niet altijd zin of tijd om uren in de keuken te staan. Als je eters krijgt wil je gewoon niet de hele tijd aan het fornuis vast zitten. Wat je wel wil is indruk maken met een overheerlijk gerecht. Als dan het Good Food Book in je kast staat, bof je. Waarom? In dit mooie kookboek staan makkelijke recepten van de 50 beste topkoks en hele leuke foodies. Niet te moeilijk allemaal, lekker snel klaar, maar wel bijzonder genoeg.

Schoolmaaltijden in Malawi

Dit is niet het enige fijne aan het Good Book Book. Als je dit boek aanschaft steun je ook nog eens een fantastisch doel: schoolmaaltijden voor kinderen in Malawi. Dit is één van de armste landen in de wereld. Voor ons is lekker en gezond eten zo vanzelfsprekend, soms denk je er helemaal niet over na dat dit niet voor iedereen zo is. Het World Food Programme van de Verenigde Naties zorgt voor die schoolmaaltijden. Dat zijn echt indrukwekkende aantallen want elk jaar krijgen 20 tot 25 miljoen kinderen in meer dan 60 landen een gezonde maaltijd.

REVIEW // Good Food Book #2Als Zeeuwse vind ik het natuurlijk extra leuk dat ook Edwin Vinke, chefkok van De Kromme Watergang** in het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat meedoet aan dit super goede initiatief en zijn recept met ons deelt. Binnen dertig minuten maak je deze inktvis ‘pasta’ carbonara. Zeker weten dat je een succes gerecht te pakken hebt als je dit maakt voor vrienden of vriendinnen. Door de foto heb ik al dagen zin in carbonara, op welke manier dan ook.

Zeekat en lokale vissers

Ik sprak Edwin om hem van alles te vragen over het recept, dit project en alle toffe plannen die hij heeft met De Kromme Watergang**. ‘De insteek van Good Food Book is fantastisch. Daarom doe ik graag mee aan dit initiatief. Het is een verzameling van leuke recepten.’ Het recept waarmee Edwin in het Good Food Book staat is carbonara van inktvis. Of eigenlijk van zeekat om precies te zijn. Zeekat is een inktvisje wat zwemt in de Zeeuwse wateren. ‘Zeekat komt bij ons uit de buurt. Voor vissers is het bijvangst en heel lastig te verkopen. Het wordt niet veel gebruikt en de vissers blijven ermee zitten.’ Niet alleen een lekker recept, maar ook nog eens een gerecht waarbij je de lokale vissers ondersteunt. ‘Met De Kromme Watergang willen we nog meer lokaal doen. Het wordt echt een sport. We zijn er al lang mee bezig en uiteindelijk willen we alle producten en ingrediënten waar we mee werken in een straal van dertig kilometer vandaan halen.’

Smaakbeleving

Ook het plantaardig koken verkent Edwin. Steinbesser Experimental Gastronomy organiseert bijzondere diners. Dit keer een veganistisch diner, met een menu samengesteld door de sterrenchef. ‘Veganistisch koken is spannend en heel leuk. Je moet je meer verdiepen in smaken.’ Met een groep van vijf mensen onderzoekt Edwin de smaakbeleving. Hoe beleef je smaak nu het beste en het meest intens? Door met je handen te eten. Het klinkt misschien wat gek, maar ik snap dat wel. Stel je maar eens een krab voor die je op je bord krijgt en waar je wel een uur lang in peutert om om alle stukjes krabvlees eruit te krijgen. Wat een beleving is dat. Je denkt veel meer na over hoe je het aanpakt. ‘De consument is op zoek. Smaak en gezondheid worden steeds belangrijker.’

REVIEW // Good Food Book #2REVIEW // Good Food Book #2
Natuurlijk staan er nog meer lekkere recepten in het Good Food Book. De tonijnsteak met wasabi-ijs van Gerard Ekdom lijkt me ook echt zo lekker. Die onthoud ik voor de zomer. Bij de triple pork burger met baconjam van Jord Althuizen loopt het water me ook behoorlijk van in de mond. Klinkt goed toch al deze gerechten en het doel wat je steunt? Als je het Good Food Book aanschaft voor maar €14,99, maak jij het mogelijk dat weer 40 kinderen in Malawi een schoolmaaltijd krijgen. Je bestelt het boek onder ander hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56309823667bd_selected-products” products=”9200000048706559″ name=”Good Food Book 2″ sub_id=”” link_color=”FAFAFA” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit artikel bevat affiliate links.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Een makkie en een feest, brunchen met de Paasbox van HelloFreshEen makkie en een feest, brunchen met de Paasbox van HelloFresh
  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • InMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werkenInMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werken
  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen

Categorie: Food reviews, Inspiratie Tags: good food book, kookboek, recensie, review

« Homemade granola
Salade met eendenborst en pompoen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok