BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde

27 mei 2015 door Stefanie 3 Reacties

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde

Toen ik nog niet zo lang geleden op zaterdagavond laat een appje kreeg werd ik redelijk hysterisch. Waarom? Dat ga ik je nu vertellen.

Op maandag 18 mei was de eerste editie van Slag op de Schelde. Een kookwedstrijd waarbij chefs en sous-chefs uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan. De locatie was wel erg bijzonder namelijk op het schip de Adriana, varend op de Oosterschelde. Zes deelnemers hadden de opdracht om voor een vakjury en een persjury een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde te maken. Begeleid door een bijpassende wijn of cocktail.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeEven terugkomend op dat appje. Of ik wat te doen had maandag. Deze lucky girl mocht plaats nemen in de persjury. Niet gek toch dat ik hysterisch werd? Hans Everse (Koksgilde Zeeland) nodigde mij uit voor deze toffe dag. Tja ik hoefde er niet over na te denken en heb meteen gezegd dat hij mijn plekje mocht reserveren. Samen met Rutger en Jessica van restaurant Katseveer* was hij verantwoordelijk voor de organisatie tijdens deze geweldige dag. Een hele dag in het teken van het proeven van de meest geweldige gerechten en dan ook nog nippen aan de bijpassende drankjes.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeIk deed dat natuurlijk niet alleen. De vakjury bestond uit Edwin Vinke van De Kromme Watergang**, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok Sjaak Jobse. Sommeliers Mike Dooms van De Kromme Watergang** en Paul Labruijere van Katseveer* beoordeelden de drank-spijscombinaties. Samen met culinair redacteur Astrid Schreuders en uitgever Herlinda de Clerck (gastronomisch magazine Passion HI) kozen wij onze eigen winnaar uit die de persprijs ontving. Wat een namen hè? Ik voelde me ontzettend vereerd om tussen deze toppers te verkeren.

Zes deelnemers trokken tijdens Slag op de Schelde alles uit de kast om een bijzonder gerecht te serveren. We proefden de gerechten blind, zonder te weten welke kok verantwoordelijk was voor het lekkers op ons bord en in ons glas. Wat ik zelf zo leuk vond was dat echt elk gerecht anders was en een hele eigen interpretatie van asperges en Oosterschelde producten. Ik heb daar bewondering voor hoor, combinaties maken die je niet verwacht en die dan zo geweldig lekker zijn.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeDe favoriet van ons, de persjury, was het gerecht van Takis Panagakis. Takis is chefkok bij Restaurant Mazie in Den Haag. Samen met zijn assistent Samantha liet hij ons genieten van het gerecht Eb & Vloed. Een salade van Oosterscheldekreeft op een krokantje en Griekse pasta met zilte groente, witte asperges en schuim van yuzu. Het gerechtje was zo zacht en romig van smaak en zorgde ervoor dat je je in het zonnige en warme Griekenland waande in plaats van op de Oosterschelde. Gewoon balen toen mijn bordje leeg was.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeDe vakjury koos Jelle Conijn, sous-chef van Ciel Bleu** in Amsterdam uit als winnaar. Niet alleen een plaatje om te zien deze fruits de mer Oosterschelde style maar ook nog eens erg lekker.

Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de ScheldeNa de prijsuitreiking was het nog tijd voor wat fijne deuntjes van chef Dick Middelweerd tijdens de afterparty op de boot. Ondanks dat het zonnetje niet scheen zorgde Dick er toch voor dat het een beetje voelde alsof ik op een festival was. Tel daar dan nog even een glas bubbels, een kaasbuffet en andere lekkere hapjes bij op en je hebt de dag van je leven.

Heel wat kilo zwaarder stapte ik rond een uur of vijf van boord. Tijd om naar huis te gaan. Een geweldig evenement waar ik nog heel lang van na geniet. Zodra de datum voor volgend jaar bekend is, reserveer ik hem alvast in mijn agenda. Fingers crossed dus voor weer een uitnodiging ;-)

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Passion HI en Xander van den Bos.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Dit vind je misschien ook leuk

  • Een weekend weg in eigen provincie: Schouwen DuivelandEen weekend weg in eigen provincie: Schouwen Duiveland
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Categorie: Inspiratie, Overig Tags: inspiratie, zeeland

« WINNEN tegoedbon voor Brasser’s Korenmolen
Zomerse pastasalade »

Reacties

  1. Eveline zegt

    27 mei 2015 om 17:09

    Super leuk dat je hieraan mee mocht doen!! Klinkt goed zo’n dagje!

    Beantwoorden
  2. Xander zegt

    27 mei 2015 om 20:09

    Beste Stefanie,
    Mooi artikel geworden! Leuk om te lezen.
    Was ondanks het weer een prachtige dag :)

    Mvgr Xander

    Beantwoorden
  3. alexa zegt

    28 mei 2015 om 20:17

    omg ziet er heel goed en vooral erg lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok