BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Monsieur Saucisson in de Martkhal, Rotterdam

27 februari 2015 door Stefanie 1 Reactie

Monsieur Saucisson in De Markthal, RotterdamIn januari bracht ik mijn eerste bezoek aan De Markthal in Rotterdam. Ik kan je vertellen, dit is niet de laatste keer. Om heel veel redenen, maar één van de belangrijkste redenen om terug naar De Markthal te gaan is toch wel Monsieur Saucisson. De monsieurs, Remco en Bart, hebben in De Markthal hun eigen kleine winkeltje met gedroogde worstjes die ze rechtstreeks bij een lokale boer uit Zuid-Frankrijk halen. Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel kleine winkeljes in De Markthal en ieder verkoopt zijn of haar specialiteit maar Monsieur Saucisson viel bij mij direct op. In positieve zin. Benieuwd waarom? Dat ga ik je vertellen.

De marktkraam van Monsieur Saucisson ziet er goed en gezellig uit. De achterwand is een groot krijtbord met daarop in allerlei kleurtjes, leuke Franse teksten en tekeningen. De toonbank is van glas en daaronder ligt het hele assortiment worsten. Kijk je boven je, weer die worsten die je smekend aan kijken en zeggen ‘kies mij! Ik ben de lekkerste!’. Ook het logo van Monsieur Saucisson is te gek. Ik omschrijf het als Charlie Chaplin en jaren ’20 meets hippe worstverkopers. Het valt goed op en is super herkenbaar. Het leuke papieren zakje waarin je je worsten meekrijgt heb ik bewaard en hangt zelfs nog in mijn keuken.

SONY DSCMonsieur Saucisson heeft zo’n dertig soorten gedroogde worst en voor ieder wat wils. Wanneer je, net als ik, moeilijk kunt kiezen en het liefste de hele winkel wil opkopen, mag je proeven. Dit vind ik leuk. Proeven is altijd goed. De jongens en meiden die de worsten in dunne plakjes snijden, vertellen over hun favoriet of vragen wat jij lekker vindt en zoeken er een passend worstjes bij. Monsieur Saucisson verkoopt gedroogde worst met everzwijn of ree. Ook worsten met blauwe schimmel kaas of geitenkaas kun je meenemen naar huis voor bij de borrel. Je betaalt €4,00 voor één worst of €10,00 voor drie stuks. Tja, zo’n mooie deal kun je niet aan je voorbij laten gaan natuurlijk. Ik nam dus drie worsten mee naar huis. Een worst met vijf pepers. Deze is lekker spicy en peperig door, hoe kan het ook anders, de pepers. Ook een worst met hazelnoten en een worst met fazant en cognac kocht ik. Die laatste is mijn favoriet van de worsten die ik geproefd heb.

Monsieur Saucisson in De Markthal, Rotterdam De worsten kun je zo’n twee maanden buiten de koelkast bewaren. Zelfs wanneer ze aangesneden zijn. Hartstikke fijn natuurlijk maar je kunt vast wel raden dat de worsten bij mij al binnen een week op waren. Tot snel Monieur Saucisson! Want er gaat niets boven een heerlijk stuk gedroogde worst bij je wijn!

Monsieur Saucisson
De Markthal, Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ ROTTERDAM
Facebook
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 21.00 uur
Zondag 12.00 tot 18.00 uur

Wat vind jij van de worsten van Monsieur Saucisson? Laat het me weten. Dat kan via Instagram of via Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Monsieur Saucisson in De Markthal, Rotterdam Monsieur Saucisson in De Markthal, Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • InMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werkenInMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werken
  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
  • Oeh’s en ah’s bij Restaurant Hemingway in Bergen op ZoomOeh’s en ah’s bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom

Categorie: Foodie adresjes, Inspiratie, Rotterdam Tags: hotspot, review, Rotterdam

« Kleverige kip met udon noodles
Carrotcake van wortelpulp »

Reacties

  1. Rosanne zegt

    27 februari 2015 om 07:20

    Heel leuk, met die monsieurs! Ha!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok