BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

And the winner van de SuperJuicer is..

11 december 2015 door Stefanie 1 Reactie

Spicy tomatensapje + WIN een SuperJuicerWauw! Wat een reacties van jullie op de winactie. Bedankt! Het liefste wil ik jullie allemaal blij maken met een slowjuicer van SuperJuicer, maar helaas kan dat niet. Ik heb een winnaar gekozen!

Voor ik die bekend maak, nog even dit. Heb je nu niet gewonnen, maar wil je wel heel graag een SuperJuicer kopen? Ik heb nog een kortingscode voor jullie, aangeboden voor SuperJuicer. Voer littlespoon10 in voor je betaalt en je krijgt 10% korting op je bestelling. De kortingscode is geldig tot 31 januari 2016.

En dan nu. The winner is….

Simone Schaeks

Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met je geweldige slowjuicer.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezonde ontbijtkoekGezonde ontbijtkoek
  • Healthy lunchbowl met gerookte tofuHealthy lunchbowl met gerookte tofu
  • Spicy tomatensapje + WIN een SuperJuicerSpicy tomatensapje + WIN een SuperJuicer
  • Vegetarische Mexicaanse chiliVegetarische Mexicaanse chili

Categorie: Inspiratie, Overig

« Involtini met groene aspergetips
Makreelpaté met zuurdesemtoast »

Reacties

  1. Simone zegt

    12 december 2015 om 15:46

    Ook hier wil ik je nog even enorm bedanken voor deze geweldige winactie. Ik ben nog steeds een beetje in de modus dat het niet doordringt, maar… hij staat er toch echt! <3 Ik ga snel wat recepten uitzoeken en de ingredienten toev0egen aan mijn boodschappenlijstje van vandaag! :) Helemaal top, dank je wel! Xx

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Ik belandde gister bij @voorafentoeleiden . Wat ee Ik belandde gister bij @voorafentoeleiden . Wat een leuke plek. Swipe even voor wat foto’s.

Heerlijk vind ik dat. Alleen op pad. En dan naar een nieuwe plek. Dat prikkelt en inspireert me altijd. Voor mij is het onderdeel van mijn werk. Dankzij die mijmertijd en mijmerdagen kan ik met mijn klanten de tofste concepten bedenken. 

De laatste maanden kwam hier een beetje de klad in. Zin om meer thuis te zijn dan de hort op. Inmiddels voel ik dat anders dus de komende tijd heb ik weer allemaal leuke uitjes met mezelf gepland.

Oké, vooraf en toe dus. Heel veel kunst aan de muur, een lange bar, ik zag kasten met wijn (maar daarvoor vond ik het om 9u nog iets te vroeg). De marmeren bar voor het raam met uitzicht op de gracht. Allemaal kleine ruimtes die het tot best een grote zaak maken, maar het voelt toch heel knus. 

Ik bestelde een koffie en een pastel de nata. Die brengt we meer even terug naar Portugal.

Ik was in Leiden voor een live dag bij @janet_van_dijk_coaching. Om mijn verhaal als ondernemer weer even scherp te krijgen. Lekker is dat soms. Ik zie mezelf dit jaar wat meer in de rol van creative director groeien dus het is fijn. Daar ben ik op de achtergrond al mee bezig. Samen met klanten hun marketingconcept bedenken - 100% vanuit wie zij zijn - en dat creatief doorvertalen naar de juiste foto’s en video’s. 

Ik wilde zeggen: lang verhaal kort, maar das mislukt haha.

Sla deze post vooral even op voor je volgende bezoek aan Leiden.

#lekkereten #lekkeretenendrinken #leiden #leidencity #koffiedrinken #ondernemen #persoonlijkeontwikkeling #creatieveondernemer
Een overvloedig gevulde tafel met lekkers. Gelukki Een overvloedig gevulde tafel met lekkers. Gelukkiger krijg je me niet. Ik heb het talent - laat ik het zo maar noemen - dat ik kan blijven eten zolang het voor mijn neus staat.

Ik deelde gister al dat we logeerden bij @hotelbommelje met een fantastisch uitgebreid diner bij @levie_domburg. We begonnen dus met die tafel vol lekkers. Om te delen. Daar blijf ik van houden.

Verschillende soorten paté met zuur, gerookte zalm op brioche, charcuterie, manchego, oesters, naturel en met een vinaigrette, brood met gezouten roomboter, crackers. Het kon niet op. Letterlijk haha. Ondanks dat deze vreetzak aan tafel zat.

Want er kwam nog meer. Namelijk romige burrata met een frisse tomatensalade en een stevige zeeduivel met witte asperges en een boterige saus. We sloten af met ijs en aardbeien.

Wat een feest. Mega aanrader om een keer aan te schuiven. Zomaar als je in Domburg bent of samen met een overnachting bij @hotelbommelje.

Sla deze post echt even op voor je volgende trip naar Zeeland!

Wat denk je? Iets voor jou zo’n diner bij LeVie?

•
•
•
•
•
#dineren #uiteten #wijndrinken #borrelen #borrelplank #strandleven #noordzeekust #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #zeelandvisit #hellozeeland #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #domburg #fanvanzeeland #uiteten
Voor een vakantiegevoel hoef ik niet per se ver va Voor een vakantiegevoel hoef ik niet per se ver van huis te zijn. Dat bleek wel tijdens ons nachtje weg bij @hotelbommelje in Domburg. En jeetje, dit was niet normaal fijn. Swipe voor de foto’s en sla deze post vooral op voor later.

Bofkonten als we waren werden we uitgenodigd om te komen logeren. Inclusief uitgebreid diner in het restaurant. Daar deel ik in een volgende post over. Want al het lekkers verdient dat.

Voor wie het oude Hotel Bommelje kent, niets is meer hetzelfde. Het is helemaal van nu zonder dat het hippig is. Tijdloos en gezellig. Een mediterraans sfeertje, terrazzo vloer, zachte kleden op de vloer, lichte kleuren, houtaccenten. Het voelt heel warm aan en rijk aan. 

Onze suite was prachtig. Een groot bubbelbad, keuken, grote wijnglazen (vind ik altijd veel lekkerder drinken dan kleintjes), groot dakterras waar we in de warme ochtendzon onze flat whites (met fantastische boterkoek erbij) dronken. Met aan de ene kant uitzicht op de duinen en aan de andere kant het dorp.

Vanaf hier horen we het ruizen van de zee nog niet iets beter dan thuis.

De volgende ochtend beginnen we met een heerlijk ontbijt. Super uitgebreid. Het is mooi weer dus we zoeken een tafeltje op de veranda buiten.

Vanaf het hotel sta je in een paar minuten op het strand en in het centrum van Domburg. Of je rijdt naar het strand van Oostkapelle om de middag door te brengen bij het Zeecafe. Wat wij deden.

We waren nog geen half uur van huis en slechts 24 uur weg, maar man wat hebben we genoten. Even samen, weer echte gesprekken, badderen, zonnen en lekker eten.

Dus mega aanrader om een heerlijk weekend weg te boeken bij @hotelbommelje. Bedankt voor de uitnodiging ❤️. 

En, hoe vind je het eruit zien? Leuk als je het met me deelt hieronder de post!
•
•
•
•

#zeeland #vakantie #hotelbommelje 
#dutchfoodblogger #lekkereten
#lekkeretenendrinken
#opvakantieineigenland 
#bijzonderplekje #nederlandheeftalles
#lekkereten #eetsmakelijk #pleziermaken
#smakelijketen #domburg  #visitzeeland
#lovezeeland #fanvanzeeland
Het recept voor deze heerlijke tomatenjam vind je Het recept voor deze heerlijke tomatenjam vind je hier! Opslaan = niet vergeten.

Vanuit het niets had ik vorige week zondag ineens zin in tomatenjam. 

Ik proefde voor het eerst tomatenjam bij Kust. Een klein eetcafé in Vlissingen waar ik nog regelmatig naar terugverlang.

De kanariegele tafels op het terras. 
Uitzicht op de jachthaven. 
Kruidige Indiase linzensoep en platbroodtosti’s met… jawel, tomatenjam.

Maar goed. 
Vervlogen tijden.
Enkel nog een mooie herinnering.

Ik ging zelf aan de slag met tomatenjam. 
Het werd zo’n recept van: wat is er in huis en welke specerijen heb ik zin in.

Het werd fantastisch. Eerlijk waar. Het begon met eten bij cheeseburgers, maar ook met gebakken feta een grandioos succes. En wat dacht je van bij kikkererwtensalade? Allemaal geprobeerd.

Gister maakte ik weer een pot. Voor bij de kippendijen van de vuurkorf. Ik kreeg veel verzoeken voor het recept. Snap ik. Dus bij deze! Sla op om het niet te vergeten.

Tomatenjam 
Voor 1 flinke jampot vol

Dit zit er in
🍅Flinke scheut olijfolie 
🍅1 ui, gesnipperd
🍅1 teen knoflook, fijngehakt 
🍅Gedroogde chilipeper naar smaak
🍅Komijnzaad naar smaak, evt fijngemaakt in de vijzel, anders komijnpoeder 
🍅500 gr tomaten, in stukken, liefste goed rood en rijp
🍅Kaneel naar smaak
🍅Flinke snuf zout
🍅80 gram lichte of donkere basterdsuiker - met beide gemaakt, met donkere basterdsuiker vond ik het iets karamelerig
🍅Scheutje rode wijnazijn
🍅De blaadjes van een paar takjes tijm en oregano 

Zo maak je het 

1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook langzaam glazig.
2. Voeg daarna de komijn en gedroogde chilipeper toe. Bak nog kort aan.
3. Doe nu de tomaten samen met het zout, kaneel, rode wijnazijn, tijm en oregano in de pan. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn en het er een beetje stroperig uitziet. Dat duurt ongeveer 30-45 minuten. Blijf roeren, want anders koekt het aan de bodem.
4. Laat de tomatenjam afkoelen en doe in een glazenpot. Je kunt hem al direct eten, maar ik vind het persoonlijk het lekkerste als de jam helemaal afgekoeld is.

Ook fantastisch op de borrelplank verwacht ik 🤤.

Geniet ervan!
Vrijdag is mijn vrijdag dag met Sam. We gaan er al Vrijdag is mijn vrijdag dag met Sam. We gaan er altijd op uit. Niets groots en spannends. Juist daarom zo leuk. Altijd met lekker eten en drinken. 

Sam is net als ik. Hij wil altijd eten 🤣.

Onverwachts werd het een dag met veel leuke tips en adressen voor Vlissingen. 

✅ TIP: Sla deze post op. Voor als je in de buurt woont en wat nieuws wil ontdekken. Of voor als je straks vakantie viert in Zeeland.

Swipe voor de foto’s en hieronder lees je hoe, wat, waar en waarom.

📸 Foto 1 & 2: Ergens halverwege onze tocht maakten we een pitstop bij @thejuicebar.1 of de smoothiebar. Het blijft een lievelingsplek. De Afrikaanse doeken, mooie muziek, de warmte en gastvrijheid van Siamak. 

📸 Foto 3: We begonnen onze dag met een wandeling over de boulevard. De schepen varen ongelofelijk dicht langs de kust. Ik heb het al ontelbaar vaak gezien, het blijft indrukwekkend. Aan het einde van de boulevard zit “het restaurant met het raampje. Oftewel @debelgischeloodsensocieteit . Tegenwoordig vaste prik voor koffie op het terras. Met echt de lekkerste boterkoek ooit.

📸 Foto 4: Onze wandeling vervolgde zich naar de binnenstad om oorbellen op te halen bij @handmadebyjo. Ik heb zelf de modellen en kleuren uitgekozen. Mega blij mee.

📸 Foto 5 & 6: Onderweg naar ons volgende adres liep ik langs @eetcafedeklip in de jachthaven. Ik besloot daar een drankje te drinken. Verwacht niets fancy’s of hipgedoe. Wel heerlijke verkoelende sangria en een warm welkom. Sam werd daar wakker - na een dutje in de buggy - en at nog een ijsje. We ontdekten een grote vrachtwagen en een bak vol Duplo. Ik ga nog eens terug voor een uitsmijter. 

📸 Foto 7 & 8: Ons vaste ritueel. Samen naar @devisloods Zeker nu elke vrijdag de viskar buiten staat en er kibbeling van kabeljauw wordt gebakken. Super verse vis, gerookte vissoorten, schaal- en schelpdieren. Straks weer nieuwe haring. 

📸 Foto 9 & 10: Ik maakte pasta met kokkels, gekocht bij De Visloods en bereidde het op de vuurkorf. Gietijzeren pan op het een vuurkorf en koken maar. Zo lekker. Als toetje geweldige cheesecakes in een glas met Daim. Recept vind je bij @eefsfood 

Heb je nog een leuke Vlissingen top of aanvulling? Deel het gerust hieronder!
Ik ben het een beetje verleerd, wist je dat? Uitge Ik ben het een beetje verleerd, wist je dat? Uitgebreid koken, nieuwe gerechten in de keuken proberen, met onbekende producten iets lekkers maken.

De laatste jaren gaf koken me stress.
En alles behalve voldoening en plezier.

Het zal vast liggen aan moeder worden, focus op andere dingen.

Maar ook: alles wat ik zo geweldig leuk vond om te doen ging van hobby naar bedrijf.
Met deadlines. Wensen van de klant. Drukte, want het liep als een trein.

Waardoor koken niet meer aanvoelde als leuk maar als moeten, produceren, presteren. 

De afgelopen jaren was ik heel weinig in de keuken te vinden.
Vielen we weer terug op HelloFresh om toch gezond en gevarieerd te eten.

Mijn creativiteit kon ik ergens anders kwijt. 

Maar ineens is daar toch weer die kriebel.

Het voelt een beetje onwennig.
Wat wil ik dan uitproberen in de keuken?
Als ik Little Spoon nieuwe leven inblaas hoe ziet het er dan uit?

Ik laat het ontstaan.
Een groot experiment.
Zonder druk.

Leuke plekken in de buurt en verder weg uitproberen.

Borrelplanken vol heerlijkheden maken.

Af en toe eens een lekker recept delen op insta met een foto gemaakt door mijn telefoon. Of wie weet doe ik wel heel gek en maak amateuristische reels ;-).

Geen druk, geen statief, geen spiegelreflex, geen hele huis verbouwen voor de perfecte foto.

Gewoon simpel.
En makkelijk.

Heb ik misschien zomaar weer een hobby.

Deze foto is van vorig jaar bij @theeschenkerijdepluktuin. Een theetuin, in Koudekerke, met verrukkelijke taarten, een pluktuin met prachtige bloemen, en een groot grasveld met gezellig terras en speeltuintje. Sla hem op in je mapje ‘Zeeland’ voor later.
•
•
•
•
•
#zeeland #ondernemendemoeder #vakantie #echtinsta #dutchfoodblogger #lekkereten #lekkeretenendrinken #opvakantieineigenland #leukmetkinderen #bijzonderplekje #nederlandheeftalles #lekkereten #eetsmakelijk #pleziermaken #smakelijketen #visitzeeland #lovezeeland #fanvanzeeland #theetuin #koudekerke #taart #zeelandmetkinderen #gemeenteveere
DIT WIL JE MAKEN. Het is zo simpel maar oh boy, me DIT WIL JE MAKEN. Het is zo simpel maar oh boy, mega lekker. Swipe even voor meer foto’s. 

Hoe noem ik het? 
Tja. Geen idee dus.

Een tortilla met ei? 
Krokante tortilla met een spiegelei en kaas? 
Als ik Pinterest geloof is dit ‘huevos rancheros.’ 

Ik vind het allemaal prima.

Mexicaans achtig met mijn eigen draai.
Spicy, rokerig, fris, kazig, veel groene kruiden. Precies alles wat ik heerlijk vind.

Sla deze post op vooral op voor lager. Ik heb zelf een mapje met ‘lekker’ en daar bewaar ik alles in wat ik ooit nog wil maken.

Sinds Sams geboorte neem ik veel minder de tijd om te experimenteren in de keuken. Ik maak veel te ingewikkeld denk ik. 

In tien minuten lukte het me om deze tortilla te maken dankzij een idee wat oppopte in mijn hoofd en de restjes die ik vond in de koelkast.

Eerlijk gezegd vind ik koken zonder recept en met wat ik nog in huis heb het allerleukste.

Oké en dan nu het recept.

Voor 1 krokante tortilla met ei.

Dit zit erin:
Olijfolie* 
1 ei
Handje geraspte kaas*
Spicy gerookte paprikapoeder*
1 tortilla, ik gebruik die van La Morena. Zijn in de bonus bij ah nu zie ik.
Een halve avocado, in plakjes
Griekse yoghurt*
Koriander, fijngehakt
Dille, fijngehakt 
Lente-ui, in dunne ringen 
Limoenrasp*
Sezamzaadjes, kort geroosterd 
Evt voor de garnering nog wat zoete gerookte paprikapoeder

Zo maak je het:
1. Bak je ei in olijfolie. 
2. Verdeel de geraspte kaas en spicy gerookte paprikapoeder erover. Laat even lekker pruttelen tot de kaas smelt.
3. Bak in een droge koekenpan de tortilla tot hij bruin kleurt aan de randjes en een beetje opblaast. Haal dan uit de pan. Bak de tortilla niet te lang anders is ie zo krokant als een matze.
4. Verdeel de avocado over de tortilla.
5. Leg je ei erop. Verdeel wat schepjes Griekse yoghurt erover en garneer met koriander, dille, lente ui, sesamzaad en zoete gerookte paprikapoeder.

*dit voeg ik toe naar mijn eigen smaak. Ik ben zelf behoorlijk royaal met olie en specerijen. Experimenteer lekker wat voor jou werkt.

En over die naam, maak het zelf maar en kies een naam die jij erbij vindt passen.

Eet smakelijk!

X
Stefanie
Zelfs in Frankrijk eet je de croissants niet zo le Zelfs in Frankrijk eet je de croissants niet zo lekker als bij @luuksbroodenpatisserie. Echt hoor. Probeer maar.

Om over het zuurdesembrood nog maar niet te spreken. Na jarenlang vergelijkend waren onderzoek durf ik dit best te beweren. Krokante korst, tikkie zuur, stevig en toch luchtig. Snap je het nog? Het liefste met filet americain van de slager. Een tijd geleden at ik 7 boterhammen achter elkaar. Niet per se aan te raden want ik stond op knappen. Ik kon gewoon niet stoppen met eten.

Dat ter zijde. Luuks… Een heerlijke plek met een terras op de stoep. Tafels voor het raam om te gluren naar voorbijgangers. Een vitrine vol zoete kunstwerken. Van eclairs tot tartelettes. Chocoladebroodjes, boterkoek. Een kleine kaart met belegde boterhammen voor daar of to go.

Hier op de foto zie je mij en Sam op een warme zomerochtend. Een rij tot buiten, het terras vol, binnen gezellige rumoer.

Ach ja rest mij alleen nog nog GA HIER HEEN als je in Middelburg bent.

Kom jij ook graag bij Luuks Brood & Patisserie? Oh en vergeet deze foto niet op te slaan. Handig voor je volgende x in Middelburg.

•
•
•
•
•
•
#luuksbroodenpatisserie #bakker #middelburgcentrum #zuurdesembrood #zeeland #ondernemendemoeder #vakantie #echtinsta #dutchfoodblogger #lekkereten #lekkeretenendrinken #opvakantieineigenland #leukmetkinderen #bijzonderplekje #nederlandheeftalles #lekkereten #eetsmakeliik #pleziermaken #smakelijketen #middelburg #wijzijndestad #visitzeeland #lovezeeland #fanvanzeeland
“Waar ben ik eigenlijk mee bezig?” Dacht ik gi “Waar ben ik eigenlijk mee bezig?” Dacht ik gister ineens.

Ik ontving een hele lieve DM van Iske @liefhuisjezeeland. Ik deelde dat Little Spoon niet meer actief is en je me kunt volgen op @stefanievandermaas.

Zei antwoordde dat ze het jammer vond. Little Spoon altijd in haar hart zou zitten.

En ineens voelde ik iets.
Een vuur wat aanwakkerde.
Sentiment.

Verdorie.
Little Spoon zit ook in mijn hart.
Waarom stop ik dan zo rigoureus?

Ik startte Little Spoon vanuit mijn grote liefde voor eten, ontdekken, avontuur, proeven, genieten, zintuigen prikkelen.

Lekkere recepten.
De leukste plekken in vooral Zeeland.
Horeca waar ik een ziel in voel.
Echt en puur, niet per se hip.

Little Spoon groeide en groeide. Ik had mega veel opdrachten voor receptontwikkeling, foodfotografie, campagnes op mijn blog, ging op reis naar de mooiste plekken.

Een droom.
Zo leek het.

En ineens werd willen en zin hebben, moeten. Doei plezier.

Mijn andere bedrijf ontstond. Ook daar maakte ik een hele reis. 

Ik ontwikkelde The Concept Land. Het meest fantastische programma voor ondernemers. Samen met hen bedenk ik een vet marketingconcept. Dit willen klanten meemaken en ervaren. Gecreëerd in beeld, woord en aanbod. Waardoor niemand meer om je heen kan én wil.

Ik geloof zo in ‘en en’ ipv ‘of of.’ Waarom dan niet én hier mijn culinaire avonturen delen? Én op @stefanievandermaas alles over marketing, ondernemen, mijn visie op ongeveer alles. Behalve eten dan. Dat doe ik hier.

Af en toe weer over leuke plekken vertellen.
Voor een borrel, koffie, diner, leuk met kids.
Want die kleine Sam van mij is inmiddels 2.
Deze kerel is een ontdekker en in veel zeeuwse horeca een graag geziene gast 😉.

Geen recepten en blogs op de site.
Wel eetavonturen.
Geen perfecte foto’s met spiegelreflex.
Wel mijn lievelingsplekken in beeld met mijn iPhone.
Ontdekkingen.
Borrelplanken.
Heerlijk beschreven in verhalen zoals je ze van me kent.

Allemaal hier op insta.
Als hobby.

Dus ja.
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.
Ik denk dat ik zojuist Little Spoon weer leven in heb geblazen.

Welke Zeeuwse plek zal ik snel naar toe gaan? Let me know!
Zelfs met een bijna lege koelkast tover ik nog een Zelfs met een bijna lege koelkast tover ik nog een goed gevulde borrelplank op tafel. Wat er op die plank ligt is altijd anders.

Ik houd van variatie en veel verschillende smaken. Kazen, vleeswaren, vis, smeersels, iets van rauwe groente en fruit. In de loop der jaren heb ik mijn skills geperfectioneerd 😉 en zijn er een aantal richtlijnen ontstaan voor een uitgebalanceerde borrelplank. 

Niet teveel brood bijvoorbeeld, beter toastjes of crackers, altijd groente, iets zoets - zoals zelfgemaakte dadelchutney 😋 en wat knapperigs. In dit geval zie je op mijn borrelplank @Cheesepop.official.

Deze gepofte kaasballetjes smaken naar kaas die, tijdens het bakken, uit je tosti loopt. Voor mij de reden om extra kaas tussen mijn tosti te doen. Inmiddels zijn er al een aantal bakjes Cheesepop doorgegaan in huize #kaasievoorvandermaasie. Ik vind ze zo mega lekker 😍. Een handje tijdens het koken, een schaaltje achter mijn laptop. Nou ja, uitvoerig getest en goedgekeurd dus.

Wat ligt er bij jou op de borrelplank? Ik ben benieuwd. Wil je het hieronder met me delen?

Als je benieuwd ben naar hoe ik mijn borrelplanken samenstel en wat er op ligt, klik dan even op de link in mijn bio. Daar vertel ik er meer over.
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
#joincollab #cheesepop #poppedcheese #kaasplank #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #wijnen #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #eetsmakelijk #kaasjes #charcuterie #snacken #hapjes #lekker #recepten #recept #heerlijk #heerlijketen
Over zandhappen en bitterballen eten. Mijn vakant Over zandhappen en bitterballen eten.

Mijn vakantie sloot ik een paar weken geleden af bij @pier7zandpaviljoen samen met Sam. Fijn zandpaviljoen aan het Vlissingse badstrand (sla de foto op om deze plek te onthouden!)

Ik een glas rosé. Zo’n hele lichte uit de Provence. Sam een flesje troebele zeeuwse appelsap.

Ik op de bank. Sam in het zand met zijn emmer en schep.

De hele weg heb ik mezelf gevisualiseerd op diezelfde bank. Leek me zo fijn met Sam. Ze zijn bijna altijd bezet, maar het visualiseren had effect want precies deze was vrij voor ons.

We bestelden bitterballen.
Sam at er 1.
Ik de overgebleven 7 😝. 

Alhoewel ik nu de grootste vreetzak van ons lijk, Sam heeft handen vol zand gegeten. Inclusief zijn welbekende “mjam, mjam, mjam.” 

Ik heb alle vormen van het uit zijn hoofd praten geprobeerd. Eerst pedagogische verantwoord zonder niet en nee. Daarna toch maar met niet en nee. Het maakte niet uit, het spel werd voor hem alleen maar leuker. Kleine dondersteen. Stiekem moet ik hier zo om lachen. Swipe even naar links voor een filmpje hiervan. 

Wat doen jullie dit weekend? Wij gaan morgen appels plukken bij @landwinkelweststrate. Dat wil ik al jaren doen, maar kwam er nooit van. Nu met een kind een goed excuus om eens echt te gaan 😉.

•
•
•
•
•
#pier7 #vlissingen #strandtent #wijndrinken #bitterballen #zandhappen #borrelen #borrelplank #strandleven #westerschelde #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #zeelandvisit #hellozeeland #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #fanvanzeeland #uiteten #lovezeeland
Het voelt er als een sprookje. Een terras in de sc Het voelt er als een sprookje. Een terras in de schaduw dankzij de bomen, hemelblauw geverfde tafels, servies uit oma’s servieskast, super vers en vooral heerlijk eten. 

Ik heb het over @lapalomaibiza op Ibiza. Wat een fijne plek. Vorige week lunchte ik er tijdens mijn logeerfeest bij @pink_annefermont. 

Al twee keer stond ik voor een dichte deur, figuurlijk dan gelukkig. Toevallig was La Paloma, beide keren dat ik op Ibiza was in de winter, gesloten voor vakantie.

Zo fijn dat het deze keer wel raak was. Tijdens de lunch serveert La Paloma midden-oosters georiënteerde gerechten. Het eten was heerlijk. Vers, fris, smaakvol, licht en toch vullend. En dat gecombineerd met een lichte rose, goed gezelschap en oneindige gespreksstof. Ik zei toch, sprookje!

We bestelden hummus met warme net gebakken focaccia, zacht gegaarde aubergine, courgette met ricotta, gazpacho en een groene salade. Allemaal even fantastisch! 

Swipe gerust even voor wat meer foto’s. En vergeet hem niet op te slaan voor je volgende bezoek aan Ibiza!

Nog meer La Paloma lovers onder jullie? Laat het me hieronder in de comments even weten ❤️.
•
•
•
•
#lapaloma #lapaloma #ibizafood #ibiza2021 #lekkereten #gezondeten #opvakantie #vakantie #ibizafood #ibizaisland #lekkereten #uiteten #genieten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #hummuslover #bijzonderplekje #vakantievieren
Gisteravond hadden we pizza (piiii), parasols (paa Gisteravond hadden we pizza (piiii), parasols (paaa) en kerkklokken (ooooo + wijzende vingertjes). Ik had zin in pizza dus ik nam Sam mee naar @silvys.gustiesapori in Middelburg. 

Sam kreeg zijn eigen pizza. Dat was puur eigen belang, want ik wilde er één met ansjovis en pittige worst. Het ventje was dolgelukkig en at zeker de helft met smaak op. Swipe even om wat meer foto’s en filmpjes te zien. En ik ook want de pizza’s waren mega lekker.

Ik vind het zo heerlijk om dit soort dingen met Sam te doen. En hij ook, want eten is - net als bij zijn moeder - een favoriete bezigheid.

Nog even over de pizza’s bij Silvy’s. Ik vind ze geweldig. Dunne bodem, krokante korsten, perfect belegd - niet teveel en niet te weinig - en de combinaties zijn net even anders.

Aanrader voor als je in Middelburg bent. Sla deze foto dan ook zeker even op het vlaggetje om deze plek te onthouden.

Wat voor pizza eet jij het liefste? Ik ga bijna altijd voor iets met ansjovis. Dat zilte vind ik zo lekker!

•
•
•
•
•
#wijzijndestad #middelburg #pizza #pizza #middelburgsestraatjes #pizzaeten #uiteten #moederschap #moederenzoon #strandleven #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #zeelandvisit #hellozeeland #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #fanvanzeeland #lovezeeland
Eén ding waar we - vooral ik - beter in zijn dan Eén ding waar we - vooral ik - beter in zijn dan kamperen (zie mijn vorige post) is eten en drinken. 

Bijna al mijn herinneringen gaan over eten. Of iets wat ik at tijdens een vakantie, dagje weg, enz. Zeg eens eerlijk, is dat herkenbaar voor je?

Ik geniet intens van een tafel vol lekkers. Heel veel verschillende dingen proeven. Nieuwe smaken, gerechten die ik thuis niet zo snel maak of iets wat ik nog nooit gegeten heb.

In onze vakantie gingen we naar @bombaaistrandbar. Elke keer verrast deze plek me weer. Op het strand van Westkapelle. Uitzicht op de Westerschelde en het punt waar deze overgaat in de Noordzee.

De cocktailkaart die is heel uitgebreid is  maakt kiezen bijna onmogelijk. Het lukte uiteindelijk en ik ging voor een rhubarb sour.

We aten jerk chicken, gegrilde sardines, scheermessen van de houtkoolgrill en een soort moderne fish & chips. Heerlijk allemaal 😍.

De inrichting is super kleurrijk. Groen en rood, oranje. Eindelijk een keer geen stijgerhout en een blauwtint op de muur. 

Ach ja, gewoon een hele fijne plek waar je zelf maar een x heen moet. Beloof je me dat? Sla deze foto op in je mapje ‘Zeeland.’ Vergeet je Bombaai niet als je in de buurt bent! En swipe even naar links voor meer foto’s. 

Mooie zondag lieve mensen!

•
•
•
•
•
#bombaai #westkapelle #strandtent #cocktailsdrinken #scheermessen #sardientjes #borrelen #borrelplank #strandleven #westerschelde #mesheften#zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #zeelandvisit #hellozeeland #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #fanvanzeeland #uiteten #lovezeeland
Het echte verhaal achter het insta perfecte plaatj Het echte verhaal achter het insta perfecte plaatje. Want oh man wat heb ik op dit soort momenten behoefte aan mensen die echtheid laten zien. 

We gingen op vakantie. Met z’n drieën. Iets waar ik mega naar uitkeek.

Mijn verwachtingen waren torenhoog. I know, geen verwachtingen hebben is het beste, maar ja, das achteraf makkelijk lullen.

Mooi weer, een baby die slaapt als een roos, tijd samen in de hottub, allemaal leuke plekjes ontdekken, lekker eten bij toffe horeca, uren wandelen door groene bossen, zwemmen in de zwemvijver - zwemband en kleurrijke uv pakjes voor Sam gekocht.

100 te gekke outfits ingepakt voor alles wat we gingen doen. In de tijd dat Sam sliep zou ik mediteren en de meest geweldige inzichten en ideeën krijgen. 

Oh en bovenal, we gingen uitrusten. Want wat waren we toe aan vakantie.

Werkelijk alles liep anders zoals ik bedacht had. 

Er was regen. Veel regen. 

Sam die niet wilde slapen overdag. Waardoor hij dat in de avond nog minder wilde. 

Huilen. Jammeren. Niet zijn vrolijke zelf.

Puntje bij paaltje kwamen we oververmoeid en teleurgesteld thuis. We probeerden er wat van te maken maar de omstandigheden zorgden ervoor dat het mislukte 😱.

We zijn weer thuis. Iedereen blij en vandaag een heerlijke vakantiedag in de buurt.

Mijn grootste lessen hieruit zijn dat ik op een vakantie met baby het beste niets plan. Dat gaat niet en is ook helemaal niet erg. En dat kamperen niet ons ding is. Volgende vakantie boeken we een luxe huisje. Met veel ruimte om ons af en toe terug te trekken en geen buren in een straal van 200 meter 😉.

Oké, mama’s die meelezen, heb jij ook zo’n heerlijke vakantie meegemaakt? Laat het me hieronder even weten. Ik ben vast niet de enige.

P.s we logeerden op een te gekke camping @oetdoor. In een Scandinavische tent. Daar lag het absoluut niet aan! Aanrader voor jou als je wel dol bent op kamperen. 
•
•
•
•
#oetdoor #opvakantieineigenland #gelderland #achterhoek #ondernemendemoeder #vakantie  #echtinsta #buitenleven #opvakantieineigenland #leukmetkinderen #kamperen #mooigelderland #geldersestreken #lochem #bijzonderplekje #nederlandheeftalles #kinderen #lekkereten #eetsmakelijk #opreis
Het was mijn 15e verjaardag toen ik voor de allere Het was mijn 15e verjaardag toen ik voor de allereerste keer fruits de mer at. Daar droomde ik van. Een groot plateau met schaal- en schelpdieren om uren te peuteren, pluizen en vooral te eten. Het was fantastisch. En die liefde voor fruits de mer is nooit meer over gegaan.

Je snapt wel dat ik behoorlijk stond te springen toen @seafarmseafood me vroeg of ik fruits de mer wilde komen eten om de opening van het seizoen te vieren. 

Sla deze foto echt even op in je mapje ‘Zeeland’, om dit plekje te onthouden. Vanaf het terras kijk je uit op de Oosterschelde en de Oosterscheldekering. Zo ontzettend mooi en bijzonder. 

We begonnen met een rondleiding langs alle onderdelen van Seafarm. De afwatering van schelpdieren in Oosterscheldewater en de duurzame kweek van tarbot. Wat een mooi bedrijf.

Daarna dus deze weldadige schaal fruits de mer. Maar ook een zoutproeverij van @zeeuwschezoute - waarvan het zout wegwaaide door de wind. Zie foto 2 😬. Een gerecht met dry age tarbot, gemaakt door @tomvinke, heerlijke wijn en g&t. 

Het voelde als een middag vakantie. Vandaag morgen kun jij dit ook ervaren. Check even @seafarmseafood voor alle info voor het Fruits de Mer Fest. 
•
•
•
•
•
#uitgenodigd #seafarm #seafarmseafood #oesters #zeeuwseoesters  #oosterscheldekering #duurzaam #garnalen #krab #oosterschelde #kreeft #fruitsdemer #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #hermitgin #tarbot #fanvanzeeland #uiteten
Een droomdag. Dat was het. Het stond al een eeuwig Een droomdag. Dat was het. Het stond al een eeuwigheid op mijn bucketlist. Picknicken op een onbewoond eilandje op het Veerse Meer.

Vorige week zaterdag was het eindelijk zover. Samen met mijn lieve vrienden en man huurden we een sloep en vertoefden de hele dag op het water en op die eilandjes. Het was echt zo geweldig. Soms (vaak) blijven dit soort wensen, wensen. Zo stom. Daarom ben ik echt mega blij dat we dit gedaan hebben. 

Ken je dat, van die dagen dat alles klopt? 

Mooi weer, lekkere drankjes, heerlijk eten, Buena Vista Social Club afgewisseld met zomerse house door de speakerGezelligheid en goed gezelschap ❤️. 

Nou, dit was er zo één. 

Op de foto zie je onze overdadige picknick. Ik maakte gepaneerde polpettes en fetadip. De recepten staan op @littlespoon.nl. (Link in bio.). Verder hadden we nog pasta- en tonijnsalade, kaas, gedroogde worst, pesto, fruit, goede witte wijn met veel hout. 

Swipe ook nog even naar links als je meer wil zien van het gezellige tafereel. En sla de foto op, kun je hem altijd terugvinden als je naar Zeeland gaat.

Nu droom ik van een eigen sloep. Tot die tijd huren we er af en toe één. Ik zal daar binnenkort ook nog even wat over delen. Aanrader om een keer te doen.

Wat staat er op jouw bucketlist en wil je heel snel gaan afvinken? Let me know! 
•
•
•
•
•
#picknick #lekkereten #picknicken #veersemeer #veere #picknicktafel #eetsmakelijk #smakelijketen #lekkerlekker #lunchen #zeeland #fanvanzeeland #visitzeeland #smullen #watetenwevandaag #zuurdesembrood #lekker #culinaireinspiratie #foodlovefollow #fetadip #pastasalade #gehaktballetjes #heerlijk #heerlijketen #goesisgoes #hellozeeland
“Als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn w “Als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn wij ook blij.”

Mwoh weet niet of dat helemaal voor mij geldt hoor. Maar oké, als ik dan met met Sam iets voor hem ga doen, wat in de categorie kinderparadijs valt, dan graag iets zoals @hof_poppendamme.

Om een aantal redenen. 

Het ziet er geweldig uit. Ik kom geïnspireerd thuis vanwege alle knusse hoekjes met oude meubels, kleden en banken. Elke keer ding ik: wil ik ook! 

Geen kleffe broodjes op de kaart maar pita’s met o.a gyros en tzaziki, allerlei borrelhappen en verschillende soorten ontbijt. 

Het is een kidsparadijs, echt mega leuk voor kids, maar geen hysterische en kleffe ballebak taferelen. 

Klinkt wat mij betreft als een win win 😉.

Sla deze foto dus zeker op als je nog leuke dingen met kids zoekt in Zeeland! Die je met het vlaggetje rechts onderin.

Swipe nog even naar rechts om Smulpaap Sam te zien. Zo blij ook met deze leuke foto die mijn nichtje @tarena.siwabessy van ons maakte ❤️.

De laatste tijd is het overigens Poppendamme overload want ik was er vandaag en vorig weekend ook al, spreek er binnenkort op @hartvoordesign.event en bekeek de kas omdat ik er een training wil geven met @peperinjezaak.

Nu ga ik heerlijk weekend vieren! Wat zijn jullie plannen? 
•
•
•
•
•
#hofpoppendamme #walcheren #zeeland #zeelandmetkinderen #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #hellozeeland #speeltuin #theetuin #buitenleven #opvakantieineigenland #leukmetkinderen #supportyourlocals
Als ik iets fantastisch vind is het wel picknicken Als ik iets fantastisch vind is het wel picknicken. Een mooie plek ergens in de natuur of op het strand, een kleed vol lekkers, muziek en het liefste een goede fles wijn om na de picknick rozig naar huis te fietsen.

De afgelopen week heb ik ook een aantal x met Sam gepicknickt. De wijn liet ik even achterwegen 😉. Swipe voor wat foto’s van onze picknicks. Hij is net zo’n vreetzak als zijn moeder. Dat mannetje eet met complete overgave zijn boterham met avocado en laat het duidelijk merken als het niet snel genoeg gaat. Kind naar mijn hart ❤️.

De picknick op de eerste foto was alweer vorig jaar. Bij het Goese Sas. Met couscoussalade, een fetadip, gehaktballetjes van de slager en brood van @indebakkerij. 

Mijn succesnummers voor picknick zijn couscoussalade, maar ook allerlei smeersels. Fetadip, tonijnsalade, pakreelpate, hummus. Of picknickbrood met mozzarella en pesto, gehaktballetjes in tomatensaus... ik kan nog wel even doorgaan 🤣.

Allemaal zelfgemaakt. Meestal dan. 

Wat zijn jullie favoriete picknickplekken?
En wat neem je voor lekkers mee?

Sla deze post vooral op, om alle picknick inspiratie makkelijk terug te vinden. 

Hele mooie dag en geniet van de ☀️!
•
•
•
#picknick #lekkereten #picknicken #picknicktafel #eetsmakelijk #smakelijketen #lekkerlekker #lunchen #zeeland #fanvanzeeland #visitzeeland #smullen #watetenwevandaag #zuurdesembrood #lekker #culinaireinspiratie #foodlovefollow #fetadip #couscoussalade #gehaktballetjes #heerlijk #heerlijketen #goesesas #goesisgoes #hellozeeland
RECEPT VOOR TURKSE EIEREN // het is al maanden ver RECEPT VOOR TURKSE EIEREN // het is al maanden verdacht stil op Little Spoon. Geen nieuwe recepten, geen artikelen. Ik weet niet of dat op korte termijn verandert. Het creatieve stuk van mijn blog vind ik super leuk. Koken, foodstyling en foto’s maken. De recepten uitwerken en wordpress daarentegen is voor mij een verschrikking 🤣.

Natuurlijk heb ik er wel eens over nagedacht om dat stuk uit te besteden, maar ja, ik blijf toch ondernemer en het voelt gek om te investeren in iets waar geen geld uitkomt. Ik ben heel bewust gestopt met campagnes enz. Gewoon omdat ik er geen plezier meer in heb.

Maar ja, het is eeuwig zonde als ik al die recepten die nog op de plank liggen, nooit met jullie deel. Daarom ga ik dat af en toe gewoon hier doen. Vergeet dan niet het gerecht op te slaan met het vlaggetje. Kun je het makkelijk terugvinden.

Vandaag het recept voor Turkse gepocheerde eieren. Dit is zo fantastisch lekker. Romige yoghurt met knoflook, gepocheerde eitjes, spicy chiliboter, veel groene kruiden en feta. Niet te doen zo lekker 😍😋. Stuur je me een berichtje of tag als je het gemaakt hebt? 

Zo maak je het:
Voor 1 persoon 
3 flinke el Griekse yoghurt mengen met geraspte knoflook, olijfolie, peper, zout en fijngehakte dille.

Smelt een klont roomboter in een pan met komijn en gedroogde chilivlokken. Laat de boter niet bruin worden en pas op dat de komijn en chili niet verbrandt. 

Pocheer 2 eitjes. Schep ze uit de pan en leg bovenop de yoghurt. Schenk de chiliboter erover.

Garneer met feta en fijngehakte koriander. Ik eet het met geroosterd zuurdesembrood van @luuksbroodenpatisserie, maar met pita of flatbread is het ook mega lekker.

Mooie dag vandaag en geniet van de ☀️ ❤️!
•
•
•
#cilbir #lekkereten #ontbijten #turkseeieren #ontbijt #eetsmakelijk #smakelijketen #lekkerlekker #lunchen #luuksbroodenpatisserie #smullen #watetenwevandaag #zuurdesembrood #lekker #culinaireinspiratie #foodlovefollow #alldaybreakfast #gepocheerdei #griekseyoghurt #heerlijk #heerlijketen
Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok